Nieuwe castleden voor His Dark Materials seizoen 2

Er zijn nieuwe namen toegevoegd aan de cast van His Dark Materials seizoen 2, de HBO adaptatie van de romans van Philip Pullman. Acteurs Terence Stamp (Last Night in Soho), Jade Anouka (Last Christmas) en Simone Kirby (Peaky Blinders). Dit meldt Deadline.

Stamp zal te zien zijn als Giacomo Paradisi, de drager van het Subtle Knife die in de Torre de Angeli in Cittàgazze woont, terwijl Anouka de heks Ruta Skadi zal spelen. Samen met Serafina Pekkala vecht ze tegen het Magisterium. Kirby zal te zien zijn als Dr. Mary Malone, het hoofd van een Dark Matter Research Team aan de Oxford University in ons universum.

His Dark Materials seizoen 2

Dafne Keen (Logan) speelt het hoofdpersonage Lyra Belacqua. James McAvoy (X-Men) is Lord Asriel, de oom van Lyra. Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Mary Poppins Returns) is Lee Scoresby, de Texaanse ballonvaarder / vaderfiguur die Lyra op weg helpt. Ruth Wilson (Showtime’s The Affair) is de slechterik Marisa Coulter, de meedogenloze agent van de kerk. Clarke Peters (The Wire) is Dr. Carne, de Master of Jordan College. Er zijn tevens rollen voor Ian Gelder (Queers), Will Keen (Wolf Hall), Ariyon Bakare (Life), Georgina Campbell (Black Mirror), Anne-Marie Duff (Suffragette), James Cosmo (Game of Thrones), Lucien Msamati (Richard II), Mat Fraser (Cast Offs), Geoff Bell (War Horse) en Simon Manyonda (King Lear).

His Dark Materials speelt zich enige tijd geleden af in een ander universum. In dit alternatieve universum worden mensen vergezeld door manifestaties van hun zielen, de shapeshifting dieren die daemons worden genoemd. De serie volgt een jong meisje genaamd Lyra Belacqua, die in het eerste boek, Northern Lights (of Golden Compass in Noord-Amerika), de ontmoeting van haar oom Asriel bespiedt wanneer hij thuiskomt van een verkenningstocht. Ze hoort hem praten over een mysterieus deeltje genaamd Dust, dat de kracht heeft om een ​​deuropening naar andere sferen te openen. Kort daarna, zijn Lyra en haar daemon, Pantalaimon op avontuur.

The Golden Compass adaptatie uit 2007 werd bekritiseerd voor het afzwakken van de religieuze en wetenschappelijke ondertonen, die veel voorkomen in de trilogie van Phillip Pullman. De boeken worden verkocht aan een jongvolwassen publiek, maar de auteur had geen specifiek publiek in gedachten toen hij de boeken aan het schrijven was.

Les Misérables en Cats regisseur Tom Hooper regisseerde het eerste seizoen, dat bestaat uit 8 afleveringen.

Het is niet helemaal zeker wanneer His Dark Materials seizoen 2 zal verschijnen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter