Nieuwe Halloween film verbreekt box office records

De nieuwe Halloween film heeft een zeer geslaagd openingsweekend gehad. Het nieuwste deel bracht tijdens de eerste dagen namelijk meer dan 77 miljoen dollar op. Het is voor het eerst dat een horrorfilm zoveel opbracht, waardoor er dus een record is verbroken. Hieronder is een trailer te zien.

Naast vele bezoekers kreeg de nieuwe Halloween film ook een hoop positieve recensies. Het lijkt er dus op dat zowel critici als het grote publiek deze nieuwe versie kunnen waarderen.

In de film keert Jamie Lee Curtis terug in haar iconische rol als Laurie Strode, wie een laatste confrontatie heeft met Michael Myers, het gemaskerde figuur dat haar blijft najagen sinds haar ontsnapping zoveel jaar geleden tijdens Halloweenavond. Judy Greer speelt Karen Strode, de dochter van Curtis’ personage en Andi Matichak (Orange Is the New Black, Underground) speelt Allyson, de kleindochter van Laurie Strode.

David Gordon Green (Pineapple Express, Your Highness) was verantwoordelijk voor de regie en schreef samen met Danny McBride het scenario van de film. De muziek kwam van John Carpenter. Carpenter heeft Green ondersteund tijdens het maken van de film en was zelf verantwoordelijk voor het origineel.

Curtis speelde de rol in zowel het origineel uit 1978 als het vervolg in 1981. Hierna duurde het twintig jaar voordat ze de rol wederom speelde in Halloween: H20 in 1998 en leek ze dood te gaan in de eerste minuten van Halloween: Resurrection uit 2002. Nu, veertig jaar na het origineel, neemt Curtis het opnieuw op tegen de gemaskerde Michael Myers. De film is in Nederland vanaf 1 november in de bioscopen te zien, uitgezonderd van een enkele voorvertoning.

Een van die voorstellingen zal plaatsvinden op vrijdag 26 oktober in Utrecht. Martijn Pijnenburg en Sandro Algra zullen hier namens Filmhoek aanwezig zijn en een verslag maken. Mocht je interesse hebben, blijf de site en onze Filmhoek Facebookpagina dan zeker in de gaten houden!