Nieuwe live-action film rondom Tintin (Kuifje) in de maak!

Er zijn plannen voor een gloednieuwe film rondom het iconische stripfiguur Tintin, dat in Nederland bekendstaat als Kuifje.

Volgens Franse media is regisseur Patrice Leconte ingehuurd om een nieuwe live-action film te maken rondom Tintin, een strippersonage dat we in Nederland kennen als Kuifje. Het project zal naar verluidt gebaseerd worden op het stripboek The Castafiore Emerald, dat hier verscheen onder de titel De juwelen van Bianca Castafiore. De rol Kuifje’s trouwe metgezel Kapitein Haddock zou blijkbaar al vervuld zijn, maar voor Kuifje zelf is blijkbaar nog geen acteur gevonden.

Het is niet de eerste keer dat er een film rondom Kuifje verschijnt. Zo verscheen in 1961 de live-action film Kuifje en het geheim van het Gulden Vlies. Het vervolg kwam enkele jaren later en heette Kuifje en de blauwe sinaasappels. In beide films was het Jean-Pierre Talbot die de rol van Kuifje op zich nam.

In 2011 kwam regisseur Steven Spielberg met een CG-animatiefilm genaamd The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn. Dit project werd mede-geproduceerd door Peter Jackson, bekend van onder andere The Lord of The Rings-trilogie. De bedoeling was dat Jackson zelf het vervolg op Secret of the Unicorn zou gaan regisseren, maar dat project lijkt al jaren stil te liggen. Het is niet duidelijk of deze film er nog gaat komen.

Wanneer de live-action film van Patrice Leconte moet verschijnen is nog niet bekend.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Nieuw series Netflix Instagram