Nieuwe poster Mary Shelley met Elle Fanning

Paradiso Entertainment Nederland heeft een nieuwe poster vrijgegeven voor Mary Shelley. In de hoofdrol zien we Elle Fanning als Mary Shelly, de schrijfster van Frankenstein. De trailer én nieuwe poster kun je hieronder bekijken.

Mary Shelley met Elle Fanning

Mary is de dochter van politieke filosofen William Godwin en Mary Wollstonecraft, die stierf tijdens haar geboorte. Mary is een jongedame van bescheiden achtergrond, die altijd met haar neus in de boeken zit, als ze Percy Bysshe Shelly ontmoet. Die ondanks dat hij pas 21 is al wel een gevierd dichter is – en een schaamteloze versierder die al een uit elkaar vallend huwelijk op zijn palmares heeft.

Tegen de wil van haar geliefde vader in gaat Mary ervandoor met Shelley, en haar stiefzus Claire gaat mee. Mary zoekt naar ‘onconventionele manieren van leven’ en vindt die met haar poeët die van het leven geniet terwijl hij diep in de schulden zit – en niet zit te wachten op een monogaam leven of vaderlijke plichten. Maar Percy gelooft in Mary, en twee jaar na hun trouwen neemt hij haar mee voor een losbandige zomer in Zwitserland met Lord Byron, waar Mary haar innerlijke demonen confronteert en de invloedrijkste horrorroman aller tijden schrijft.

De film ziet Elle Fanning als het titelpersonage. Daarnaast zijn er rollen voor Douglas Booth, Stephen Dillane, Maisie Williams, Bel Powley en Joanne FroggatMary Shelley is geregisseerd door Haifaa Al-Mansour (Wadjda). Al-Mansour schreef ook het scenario samen met Emma Jensen.

 Mary Shelley draait vanaf 22 november 2018 in de Nederlandse bioscoop.