Nieuwe posters voor korte film Lucien

Op zondagavond 18 mei 2014 gaat de korte film Lucien officieel in première. Er staan die avond twee voorstellingen (19:30 uur en 20:30 uur) gepland in het Eindhovense NatLab. Beide voorstellingen zijn toegankelijk voor open publiek. De vertoning van Lucien wordt mede mogelijk gemaakt BROET. Kaarten voor de première zijn te koop via deze link. Ter gelegenheid van het evenement zijn de twee onderstaande posters vrijgegeven.

Lucien

Lucien

Lucien (Leroy ten Dam / Loek van den Wijngaard) groeit op met een grote onzekerheid over wie hij is, of wie hij zou moeten zijn. Hij vindt houvast in de katholieke kerk en laat zich leiden door zijn functie als pastoor. Maar als hij in contact komt met de puberende Roos lijkt hij zijn grip op de wereld te verliezen. Lucien denkt in de Bijbel het antwoord voor zijn problemen gevonden te hebben, maar hij slaat door in extremisme.

De absurdistische korte film is geïnspireerd door de novelle L’enfance d’un chef van filosoof Jean-Paul Sartre en vertelt het verhaal van een (innerlijke) strijd tussen identiteit, religie en maatschappij.

Lucien werd in de zomer van 2012 opgenomen in de regio ‘s-Hertogenbosch. Het team achter de film bestaat geheel uit jonge professionals die zich inmiddels meer dan 3 jaar lang vrijwillig inzetten. Dankzij deze jonge professionals en sponsoring van onafhankelijke bedrijven is de film tot stand gekomen.

De film werd geregisseerd door Steven van Roosmalen, met een script van Steven van Roosmalen en Wouter Linmans. Hoofdrollen zijn er voor Loek van den Wijngaard, Bob van der Houven, Rozemarijn Pegt, Joop van den Beucken, Reneé Reinders, Corine van der Helm, Miro Brooks en Leroy ten Dam.

Neem een kijkje op de Facebook-pagina en de officiële website.