Nieuwe richting voor MTV’s Scream

MTV ‘s Scream zal in het tweede seizoen een aantal veranderingen meemaken. Co-showrunners van het eerste seizoen Jill Blotevogel en Jaime Paglia verlaten de serie. Ze zullen in het tweede seizoen worden vervangen door Michael Gans en Richard Register (Make It or Break It, Celebrity Deathmatch).

Bronnen zeggen dat producenten van Dimension TV, wiens films het bronmateriaal waren voor de serie, niet tevreden waren met de creatieve richting van de serie. Deze werd overzien door wijlen Wes Craven en kreeg aan de start vooral negatieve recensies. De kijkers rechtvaardigden echter wel een nieuw seizoen, er stemden zo’n 755.000 mensen af op elke aflevering. Het is nog niet zeker waar de serie heen gaat in het tweede seizoen. Het schijnt dat Blotevogal van plan was om er een anthologie van te maken, met steeds wisselende castleden.

Nadat een cyber-pestincident als katalysator voor een brutale moord fungeert, worden een groep tieners de hoofddoelen van een seriemoordenaar, omdat duistere geheimen uit Lakewood’s ontredderde verleden weer opduiken en herinneringen oproepen aan een soortgelijke moord die 20 jaar eerder plaatsvond in de gemeenschap. Emma Duval, een tienermeisje dat op de een of andere manier verbonden is met het verleden van de stad, is de grootste obsessie van de moordenaar en het centrum van deze gruwelijke moorden. Omdat haar familie en vrienden in zichtbaar gevaar verkeren, probeert ze de duistere mysteries van de stad bloot te leggen en de moordenaar voorgoed te ontmaskeren. Dit blijkt echter moeilijk, vooral wanneer iedereen een verdachte is en iedereen een slachtoffer kan zijn.

De hoofdrollen in de Scream serie worden gespeel door Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, John Karna, Amadeus Serafini, Connor Weil, Carlson Young, Jason Wiles, Tracy Middendorf.