Nieuwe teaser van The 100 seizoen 7

Het begin van het einde van The CW‘s The 100 is in zicht. Na 84 afleveringen, een handjevol tijdsprongen en meer tragische doden dan we ooit konden tellen, is het bijna weer tijd voor The CW‘s The 100 seizoen 7. In onderstaande korte teaser krijgen we te zien wat we het aankomende seizoen kunnen verwachten. Het zevende en laatste seizoen start op woensdag 20 mei.

Het laatste seizoen van The 100

In een interview met TVLine over zijn besluit om The 100 na zeven seizoenen te beëindigen, onthulde uitvoerend producent Jason Rothenberg eerder:

We’ve actually been asking for this to be the last season for a while, because we feel like it’s time to get out while the getting’s good. We want to leave [the fans] wanting more. We don’t want to overstay our welcome. All the cliches.”

De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zijn de circa 4000 inwoners van ruimtestations die rondcirkelen boven de Aarde. De ruimtestations hebben zich gebundeld tot een geheel; De Ark. Hulpmiddelen zijn schaars en op elk misdrijf staat de doodstraf, tenzij de dader de leeftijd van achttien nog niet heeft bereikt. 100 jeugdige bewoners worden nu beschouwd als overtollig en worden op een missie gestuurd om te testen of het aardoppervlak weer bewoonbaar is geworden.

The 100 is gebaseerd op de boekenreeks van Kass Morgan. Producenten zijn Alloy Entertainment, Warner Bros Television en CBS Television Studios. The 100 heeft hoofdrollen voor Eliza TaylorPaige TurcoBob MorleyMarie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Richard Harmon, Isaiah Washington.

The 100 is in Nederland op Netflix te bekijken. Verwacht wordt dat de nieuwe afleveringen een paar dagen na de première in de Verenigde Staten hier te zien zullen zijn.