Nieuwe trailer 300: Rise of an Empire

Warner Bros. Pictures heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor 300: Rise of an Empire, de sequel op het succesvolle 300 (2008) van regisseur Zack Snyder. Deze kun je hieronder bekijken.

Na de overwinning op Leonidas’ 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles. Themistocles is gedwongen een alliantie aan te gaan met de aartsrivaal van Athene, het oligarchische Sparta, wiens macht ligt bij zijn superieure infanterie. Xerxes heerst echter nog steeds oppermachtig in aantallen, zowel op zee als op land.

300: Rise of an Empire wordt geregisseerd door Noam Murro. Het scenario is geschreven door Zack Snyder en Kurt Johnstad. Gebaseerd op Xerxes, de nieuwste graphic novel van Frank Miller (300, Sin City). De film is een sequel van Snyder’s film 300 uit 2006. De hoofdrollen worden vervuld door Eva Green, Sullivan Stapleton, Lena Headey, Rodrigo Santoro, Jack O’ConnellAndrei ClaudeHans Matheson, David Wenham, Igal Naor, Callan Mulvey en Andrew Tiernan.

300: Rise of an Empire draait vanaf 6 maart 2014 in de Nederlandse bioscoop.