Nieuwe trailer Netflix docuserie Losers

De aankomende Netflix docuserie Losers probeert licht te werpen op het idee dat onze collectieve obsessie met concurrentie ons in de tussentijd een aantal waardevolle lessen zou kunnen kosten. Terwijl we de mentaliteit “winnen is alles” onderzoeken in onze dagelijkse samenleving, spreekt Losers met beroemde atleten over de hele wereld die historische verliezen hebben veranderd in iets groters. Je kunt de trailer hieronder bekijken!

Hoe gaan we om met nederlagen in een wereld waarin alles om winnen draait? In deze serie volgen we sporters die pijnlijk verlies hebben weten om te buigen naar triomf. De serie wordt een mengeling van live-action en animatie en bevat interviews met concurrerende atleten over de hele wereld. Met atleten uit de wereld van basketbal, golf, schaatsen, boksen, extreme hardlopen en zelfs sledehondenraces, zullen ze allemaal uitleggen wat ze hebben geleerd van hun opmerkelijke verliezen en hoe dit hen heeft geholpen betere mensen te zijn. Dit alles wordt vaak over het hoofd gezien in een mondiale samenleving die overdreven geobsedeerd raakt door overwinningen.

Enkele van de deelnemers zijn onder meer de bekende Gulls-fans John Lovis, keeper Kenny Allen en David Thomas, een sportschrijver voor Herald Express en Devon Live. Losers is vanaf 1 maart beschikbaar op Netflix.