Nieuwe trailer voor Damien Chazelle’s The Eddy

Netflix heeft de volledige trailer vrijgegeven voor Damien Chazelle‘s aankomende Franse muziekdrama-serie The Eddy. De miniserie markeert de eerste keer dat Chazelle een televisieserie regisseert. Je kunt de trailer van The Eddy hieronder bekijken!

The Eddy

The Eddy is geregisseerd door Academy Award® winnaar Damien Chazelle (La La Land), Emmy Award® winnaar Alan Poul (Tales of the City), Houda Benyamina (Divines) en Laïla Marrakchi (Le Bureau des Légendes). De serie neemt de kijker in acht afleveringen mee naar de levendige multiculturele wijken in hedendaags Parijs.

Elliot Udo (André Holland), ooit een gevierde jazzpianist in New York, is nu mede-eigenaar van de slechtlopende club ‘The Eddy’. Hij treedt ook op in de huisband, waarvan zijn knipperlichtrelatie Maja (Joanna Kulig) de leadzangeres is. Wanneer Elliot ontdekt dat zijn businesspartner Farid (Tahar Rahim) mogelijk betrokken is bij zeer twijfelachtige praktijken in de club, komen er geheimen aan het licht waar zelfs Farid’s vrouw Amira (Leïla Bekhti) niet van op de hoogte is. Tegelijkertijd duikt Elliot’s getroubleerde tienerdochter Julie (Amandla Stenberg) op in Parijs om bij hem te komen wonen. Hierdoor dreigt niet alleen zijn professionele, maar ook zijn persoonlijke wereld uit elkaar te vallen. Hij wordt opnieuw geconfronteerd met zijn verleden terwijl hij vecht voor het behoud van de club en van iedereen die hij liefheeft.

In de serie schitteren verder: Melissa George, Adil Dehbi, Benjamin Biolay, Tchéky Karyo en ook rapper Sopico maakt zijn acteerdebuut.

The Eddy toont de kracht van muziek om te genezen, te verenigen en om chaos in schoonheid te veranderen. De serie is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen Alan Poul, Damien Chazelle, BAFTA Award winner Jack Thorne (National Treasure) en zesvoudig Grammy Award® winnaar Glen Ballard. Die laatste schreef niet alleen de muziek voor The Eddy maar bracht ook de band samen bestaande uit echte muzikanten: Randy Kerber, Ludovic Louis, Lada Obradovic, Jowee Omicil en Damian Nueva Cortes.

The Eddy is vanaf 8 mei 2020 te zien op Netflix.