Nieuwe trailer voor serie Brave New World

Peacock, de nieuwe streamingdienst van NBCUniversal, heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van de serie Brave New World, een ambitieuze bewerking van Aldous Huxley’s klassieke dystopische roman uit 1932. Deze kun je hieronder bekijken.

Brave New World speelt zich af in het jaar 2540, in de wereldstad London, waar mensen worden geboren in kunstmatige baarmoeders en geïndoctrineerd door middel van ‘slaapleren’ om in hun toegewezen vooraf bepaalde kaste te passen. Burgers gebruiken regelmatig een medicijn genaamd soma (deels antidepressivum, deels hallucinogeen) om hen volgzaam te houden en hen te helpen zich te houden aan strikte sociale wetten. Promiscuïteit wordt aangemoedigd, maar zwangerschap (voor vrouwen) is een reden tot schaamte. De serie verbeeldt een utopische samenleving die vrede en stabiliteit heeft bereikt door het verbod op monogamie, privacy, geld, familie en geschiedenis zelf.

Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story) speelt de hoofdrol van John the Savage. Hij wordt vergezeld door acteurs als Jessica Brown Findlay, Harry Lloyd, Kylie Bunbury, Hannah John-Kamen, Sen Mitsuji, Joseph Morgan en Nina Sosanya. Demi Moore speelt daarnaast de rol van Johns moeder Linda.

David Wiener (Homecoming) doet dienst als scenarist en showrunner. Owen Harris regisseerde de eerste twee afleveringen.

Brave New World verschijnt op 15 juli.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter