Night at the Museum & Home Alone reboots op Disney+

Zelfs voordat de Disney overname van Fox was voltooid, wisten we dat het bedrijf tv-reboots wilde ontwikkelen van enkele klassieke films. Nu heeft Disney CEO Bob Iger een groep Fox-films bevestigd die een reboot zullen krijgen op het Disney+ platform. Onder de titels die door Iger heeft bevestigd, zijn Home Alone, Cheaper by the Dozen, Night at the Museum en Diary of a Wimpy Kid. Het is onduidelijk of deze nieuwe remakes/reimaginings series of films zullen zijn.

De Home Alone-franchise begon met de originele film in 1990 met in de hoofdrol Macaulay Culkin, die vervolgens de meest winstgevende film van dat jaar werd, met een wereldwijde opbrengst van $476,6 miljoen (gelijk aan $934 miljoen in 2019). De film werd geregisseerd door Chris Columbus en is bedacht door John Hughes. Uiteindelijk kent de ​​franchise vijf films in totaal, waarvan slechts twee met Culkin in de hoofdrol. De laatste film was Home Alone: ​​The Holiday Heist in 2012 die op televisie debuteerde.

Cheaper by the Dozen is de langstlopende serie, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1948 dat werd aangepast in de hitfilm uit 1950 over een gezin met 12 kinderen. De film kreeg een reboot in 2003 met Steve Martin en Bonnie Hunt en genereerde meer dan $190 miljoen. Een vervolg volgde in 2006.

In de fantasy-comedy trilogie Night at the Museum speelt Ben Stiller een nachtwacht van het museum. Hij komt er achter dat alles ‘s nachts tot leven komt in het museum. Alle drie de films zijn enorme financiële successen geweest en hebben $1,35 miljard opgeleverd aan de wereldwijde box office.

Diary of a Wimpy is gebaseerd op de best verkochte geïllustreerde romanreeks van Jeff Kinney met dezelfde naam. Het verhaal van de film draait om Greg Heffley, een jongen die samen met zijn beste vriend Rowley de middelbare school probeert te overleven. Er zijn in totaal drie sequels die volgden op de eerste film met de gecombineerde serie die wereldwijd $265 miljoen aan de kassa opleverde.