Noortje Herlaar en Egbert-Jan Weeber in film Toen Ik Je Zag

Noortje Herlaar en Egbert-Jan Weeber gaan Isa Hoes en Antonie Kamerling spelen in de film Toen Ik Je Zag. Dat onthullen Hoes en regisseur Ben Verbong in een interview met AD. Het boek en de film gaan over de relatie tussen Hoes en collega-acteur Kamerling, die met hevige depressies kampte en in 2010 besloot een einde aan zijn leven te maken.

Het boek Toen Ik Je Zag: Mijn Leven met Antonie verscheen in 2013, dat werd bekroond met een Gouden Boek. De titel is afkomstig van het nummer ‘Toen Ik Je Zag’, de titeltrack van de populaire voetbalfilm All Stars.

Toen Ik Je Zag film

Een jarenlange zoektocht naar de juiste mensen eindigde bij het Amsterdamse productiehuis Nuts & Bolts Film Company, distributeur Dutch Film Works en regisseur Ben Verbong die na onder meer Het Meisje met het Rode Haar en De Kassière zijn carrière vervolgde in Duitsland. Toen Ik Je Zag wordt zijn eerste Nederlandse film in ruim 25 jaar. Hij was direct geïnteresseerd in het project. Hij heeft echter één voorwaarde, namelijk dat de namen Isa en Antonie worden veranderd. Hij zei:

“Dit is een verhaal over een liefde die wordt vergiftigd door een ziekte. Twee mensen die onmachtig zijn zo’n tragedie te bevechten, dat is iets universeels. Vooral die slag wil ik slaan. Dat geeft me meer vrijheid. En zo neem je ook de kinderen, familie en vrienden in bescherming.’’

Hij zei over de acteurs:

“In Noortje en Egbert-Jan vond ik precies die authenticiteit die ik zocht. Het moet een heel realistische film worden. Bij die twee merk ik ook veel enthousiasme en openheid. Belangrijk, want Toen Ik Je Zag doet een groot beroep op de acteurs.’’VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter