Noortje Herlaar en Richard Groenendijk in De 12 van Oldenheim

Vandaag is een deel van de cast van de Videoland-serie De 12 van Oldenheim bekendgemaakt. Zo weten we dat Noortje Herlaar, Richard Groenendijk, Guy Clemens en Gaite Jansen een rol hebben in de dramaserie. In de serie volgen we de levens van de inwoners van Oldenheim, een oer-Hollands dorp waar families al generaties lang wonen. De schrik is groot wanneer de inwoners van het dorp geconfronteerd worden met een reeks mysterieuze verdwijningen.

De opnames van De 12 van Oldenheim zijn inmiddels begonnen in Harmelen. Herlaar zei:

“Ik mag nog heel weinig zeggen, maar ik kan in ieder geval verklappen dat er spannende dingen gaan gebeuren in een Hollands plaatsje.”

Groenendijk vertelde:

“Het script was ontzettend goed geschreven, ik kon dat echt niet laten gaan.”

Tijdens een zomerse nacht verdwijnt de zestienjarige Nine. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, er zijn geen sporen van geweld en niemand weet waar ze gebleven is. Er volgt een grootse zoekactie, maar zonder resultaat. Terwijl deze zaak de gemoederen bezighoudt, verdwijnt kort daarna een tweede inwoner van Oldenheim. Twee vermissingen in zo’n korte tijd, dat kan toch geen toeval zijn? En daar blijft het niet bij… In de weken daarop gaan nog een aantal mensen uit de dorpsgemeenschap in rook op, steeds op onverklaarbare wijze, zonder getuigen en van het ene op het andere moment.

De serie is bedacht en geschreven door Lex Passchier. Endemol produceert de serie, zij maken ook Moordvrouw en Goede Tijden Slechte Tijden.

De serie is in 2017 te zien op Videoland en zal in een later stadium op RTL 4 worden uitgezonden.