Obi-Wan Kenobi serie met Ewan McGregor bevestigd

Vandaag hebben Lucasfilm en Disney + op de D23 Expo officieel de lang besproken Obi-Wan-serie aangekondigd en de terugkeer van Ewan McGregor als de iconische Jedi bevestigd!

McGregor ontving een warm welkom toen hij op het podium aankwam om het officieel te maken. Er werd ook onthuld dat er momenteel scripts worden geschreven en dat de opnames ergens volgend jaar zal plaatsvinden. De nieuwe serie vindt plaats acht jaar na de gebeurtenissen van Revenge of the Sith, waar we Obi-Wan voor het laatst zagen toen hij de baby Luke Skywalker naar Tatooine bracht. Een bijgewerkte tijdlijnafbeelding die op het evenement wordt getoond, plaatst de Obi-Wan-show ergens in het midden van de reeks evenementen in Solo: A Star Wars Story.

Ewan McGregor

McGregor nam de rol van Obi-Wan over voor de Star Wars prequel-trilogie twee decennia geleden. Zijn laatste optreden was in Revenge of the Sith uit 2005. McGregor leende echter ook zijn stem aan Rey’s Force-vision in The Force Awakens. Twee jaar geleden zou regisseur Stephen Daldry een Obi-Wan-film te regisseren, maar de teleurstellende box office-prestaties van Solo: A Star Wars Story heeft alle spin-off films in de wacht gezet.

Er zijn momenteel geen andere details over de mogelijke Obi-Wan serie beschikbaar. Een paar Star Wars-romans en strips hebben het leven van Obi-Wan op Tatooine tussen Episodes III en IV verkend. Obi-Wan had ook een memorabele rematch met Darth Maul in Star Wars Rebels. Maar elke verhaalrichting voor de nieuwe serie is op dit moment slechts speculatie.

Wat wil je zien in een potentiële Obi-Wan Kenobi-serie? Deel jouw mening in de comments hieronder!