Ode aan de jaren negentig | Pleinbioscoop maakt programma bekend

Het programma voor de Pleinbioscoop Rotterdam 2019 is bekendgemaakt. Van 7 t/m 25 augustus passeren weer 19 titels de revue in het Museumpark. De grootste openluchtbioscoop van Europa brengt dit jaar onder andere een ode aan de jaren negentig. De openingsfilm is op woensdag 7 augustus The Favourite van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos.

Het is al 32 jaar vaste prik in augustus, de Pleinbioscoop opent haar deuren in het centrum van Rotterdam. Huur een stoeltje of neem er een mee en zoek een plekje voor het scherm van 15 x 25 meter. Op het programma staat het beste van het afgelopen filmjaar, een mix van arthouse en de betere Hollywood-kaskraker.

Met Terminator 2: Judgment Day (1991) staat een van de meest iconische actiefilms uit de jaren negentig op het programma. Maar ook recente films omarmen dit gedenkwaardige decennium. Zoals het regiedebuut van acteur Jonah Hill, Mid90s, waarin een tienerjongen zich onderdompelt in de skatecultuur van Los Angeles in 1996. Speciaal voor de gelegenheid staat skaten centraal op deze Pleinbioscoopavond (woensdag 14 augustus). Hiermee wordt eer betoond aan een legendarisch Rotterdams skate-evenement: de Wednesday Night Skate. Het is dit jaar 20 jaar geleden (1999) dat de eerste optocht van skaters door de Rotterdamse straten reed. Eén ding is alvast zeker: voor deze avond mogen de wielen uit het vet.

Info Pleinbioscoop
Pleinbioscoop Rotterdam 2019: 7 t/m 25 augustus
Museumpark Rotterdam
Programma & tickets: pleinbioscooprotterdam.nl