Olympus Has Fallen serie krijgt nóg drie films

Alan Siegel, producent van Olympus Has Fallen, London Has Fallen en Angel Has Fallen, heeft tijdens een toespraak op de American Film Market laten weten dat hij nog lang niet klaar is met de franchise. In de Has Fallen serie staan nog drie nieuwe delen op de planning. Daarnaast willen de makers meerdere series starten! Zo zouden er in andere landen zomaar tv-versies kunnen opduiken waarin plaatselijke helden net als Mike Banning (Gerard Butler) terroristen uitschakelen. Siegel zei:

“If we do it in India, the star of that could come into Angel Has Fallen 4. It could be a symbiotic relationship.”

Jeffrey Greenstein, president van productiebedrijf Millennium Media, besprak ook de stap van de franchise naar een meer personagegestuurd verhaal met de derde film van de franchise. Hij zei:

“We looked at each other on the third one and we thought we couldn’t just blow up another city. This time. Maybe next one we will.”

Het project is nog ambitieuzer aangezien de makers bezig zijn om de Has Fallen serie rechten aan verschillende landen te verkopen. Het thema van een geheimagent die staatshoofden probeert te beschermen is redelijk universeel, dus internationale versies zouden het goed kunnen doen.

Olympus Has Fallen verscheen in 2013 en was een verrassend groot succes. De film had een beperkt budget maar was tóch succesvol, waarna London Has Fallen en Angel Has Fallen het ook best aardig deden.

De Has Fallen film serie omvat actiethrillers gebaseerd op de personages gecreëerd door Creighton Rothenberger en Katrin Benedikt. De hoofdrollen worden gespeeld door Gerard Butler als geheimagent Mike Banning en Aaron Eckhart als Benjamin Asher, de president van de Verenigde Staten. Daarnaast is er ook een rol voor Morgan Freeman als de voorzitter van het Huis Allan Trumbull.

De drie films hebben wereldwijde meer dan 500 miljoen dollar opgebracht. Meer dan genoeg reden voor Lionsgate, distributeur van de franchise, om er mee door te gaan.