Om het MCU bij te houden, heb je een abonnement op Disney+ nodig

Om het Marvel Cinematic Universe bij te houden, moeten fans een Disney+ abonnement hebben. Volgende week wordt de nieuwe streamingdienst gelanceerd, en het heeft duidelijk een groot aandeel in de toekomst van de studio. Naast de exclusieve thuisbasis voor Marvel, Star Wars en Pixar films, zal het platform een ​​keur aan originele programma’s bevatten.

Eerder kondigde Marvel officieel series aan zoals The Falcon and The Winter Soldier, Loki en Hawkeye. Dit alles maakt deel uit van Phase 4 van de franchise en zal onderdeel zijn van de nieuwe bioscoopfilms. Dat betekent dat als kijkers willen weten wat er gebeurt in het MCU, ze zich moeten aanmelden voor Disney+.

Kevin Feige legde in een interview uit hoe de kleine en grote schermprojecten vanaf nu met elkaar zullen worden verweven:

“If you want to understand everything in future Marvel movies, you’ll probably need a Disney+ subscription, because events from the new shows will factor into forthcoming films such as Doctor Strange in the Multiverse of Madness. The Scarlet Witch will be a key character in that movie, and Feige points out that the Loki series will tie in, too. “I’m not sure we’ve actually acknowledged that before. But it does.”

Dit is een schril contrast met de relatie tussen de MCU-films en de eerdere tv-series van Marvel. Agents of S.H.I.E.L.D. en de verschillende Netflix-series werden beschouwd als onderdeel van het gedeelde universum, maar alle connecties tussen beide waren schaars. Het meest beruchte voorbeeld hiervan is waarschijnlijk hoer er met het personage Phil Coulson werd omgegaan, die stierf in The Avengers. Het personage werd opnieuw tot leven gebracht voor de serie Agents of S.H.I.E.L.D., maar de MCU-films hebben daarna nooit erkend wat er is gebeurd.

Disney wil nu natuurlijk zoveel mogelijk Disney+ abonnementen scoren, dus het is niet verwonderlijk dat ze ervoor zorgen dat Phase 4 uit de films en streaming-series bestaat. Die-hard MCU-fans zullen zich zeker registreren zodat ze up-to-date kunnen blijven, maar het zal interessant zijn om te zien of deze aanpak impact heeft op andere kijkers.