Once Upon a Time in the West filmset te koop voor 2,8 miljoen

Wie 2,8 miljoen euro ervoor over heeft kan een stuk filmgeschiedenis kopen in Spanje. Een filmset dichtbij het dorpje Tabernas, ten noorden van Almería, is te koop. Het gaat om de filmset waar de klassieke Spaghetti Western Once Upon a Time in The West uit 1968 is gefilmd.

De grond van de set heeft een oppervlakte van 85 700 vierkante meter. De gebouwen zijn nog steeds intact sinds de filmopnames ruim 50 jaar geleden. Volgens de advertentie is het een ideale locatie voor het bouwen van een filmstudio.

In het dorpje Tabernas wordt ook jaarlijks een filmfestival gevierd, ter ere van het Spaghetti Western genre. Aankomende herfst vindt de twaalfde editie plaats. De filmmaker Pedro Almodovar zal in de regio ook een film opnemen, geïnspireerd door het werk van Sergio Leone.

Filmset Once Upon a Time in the West

Once Upon a Time in the West werd geregisseerd door Sergio Leone. Het bevat rollen voor onder meer Charles Bronson, Claudia Cardinale, Henry Fonda en Jason Robards. Componist Ennio Morricone werkte hier voor de vierde keer samen met Leone. De pas gehuwde vrouw Jill McBain (Claudia Cardinale) arriveert op het land van haar nieuwe gezin, om te ontdekken dat elk familielid is vermoord. Terwijl de bendeleider Frank (Henry Fonda) haar van het land probeert te verjagen wordt hij zelf achtervolgd door de mysterieuze schutter Harmonica (Charles Bronson). Mogelijk hebben Frank en Harmonica een gedeeld verleden.

Once Upon a Time in the West was Sergio Leone’s vierde western. Zijn films hadden internationaal succes. Tussen 1960 en 1980 zijn naar schatting meer dan 600 Westerns gemaakt door Italiaanse producties. Veel van deze films werden opgenomen in de Spaanse provincie Almería. Dit subgenre werd omgedoopt tot de Spaghetti Western. Deze bijnaam werd vaak negatief ervaren, en Spaghetti Westerns werden vaak beschouwd als B-films. Toch kregen met name de films van Sergio Leone kritisch en commercieel succes. Vandaag de dag worden vooral One upon a Time in The West en The Good, The Bad and The Ugly gezien als meesterwerken uit het Western genre.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter