Once Upon a Time seizoen 5 poster toont Merida

ABC Television heeft een poster vrijgegeven van Merida in Once Upon a Time seizoen 5. Deze kun je hieronder bekijken. Merida kennen we uit de Pixar en Disney film Brave. Ze zal gespeeld worden door de Schotse actrice Amy Mason (BBC serie Atlantis). Seizoen 5 van Once Upon A Time is te zien vanaf 27 september.

Once Upon a Time seizoen 5

Het vijfde seizoen zal zich afspelen in Camelot. Co-creator Adam Horowitz zei hierover: “It is going to be set in a parallel timeline.” Nieuwe gastrollen zijn er voor Elliot Knight als Merlin, Joana Metrass als Guinevere en Andrew Jenkins als Arthur’s ridder Percival. Emma Swan transformeert in dit seizoen in de nieuwe Dark One, waarna er gezocht wordt naar Merlin. Hij is de enige die haar nog kan redden.

De reeks is bedacht door schrijvers en producenten Edward Kitsis en Adam Horowitz en gaat over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Wie zij werkelijk zijn, weten zij niet. Hun enige hoop is Emma Swan, de dochter van Snow White en Prince Charming. Zij is namelijk de uitverkorene om de vloek te verbreken.

Hoofdrollen in de serie zijn er voor Jennifer Morrison, Ginnifer GoodwinJosh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Colin O’Donoghue, Emilie de Ravin en Jared S. Gilmore.

Seizoen 5 van Once Upon A Time is te zien vanaf 27 september.