Online livestream Envisioning Other Futures op donderdag 18 februari

Het multidisciplinaire online en offline platform voor speculatieve fictie Other Futures startte in 2018 met een festival en tentoonstelling in Amsterdam, en bereidt nu haar tweede editie voor in november 2021. De presentatie op 18 februari van de publicatie Envisioning Other Futures bij VondelCS is een van de evenementen in aanloop naar het festival en de tentoonstelling in het najaar.

Other Futures is dé plek voor inspiratie over de toekomst. Other Futures gelooft dat je zelf kunt bouwen aan een recht­vaardiger, inclusiever en schonere wereld. Het begint bij de ver­beelding van alternatieve routes naar de toekomst, maar daar eindigt het niet. De speculatieve fictie van Other Futures is een instrument van verandering.

Envisioning Other Futures

Envisioning Other Futures is de titel van de eerste anthologie in Nederland met verhalen uit het genre van de speculatieve fictie en visionaire sciencefiction. Elf geselecteerde schrijvers uit Nederland zijn in 2020 door de Filipijns-Nederlandse sciencefictionschrijver Rochita Loenen-Ruiz in zes intensieve sessies ingewijd in de specifieke eigenschappen en kracht van het genre. Sommige deelnemers als Lucia van den Brink en Corianne Oosterbaan publiceerden al eerder verhalen en romans; anderen hebben een loopbaan als beeldend kunstenaar of performer, zoals Anna Hoetjes, Juliacks en Jasper Griepink. Storm Vogel en Mariëlle Verdijk hebben een achtergrond in theater; Germaine van der Sanden, Vivienne Wong en Lara Rose Eikamp in de wetenschap. Game curator Yannick de Jong zet zijn eerste schreden op het schrijverspad. Veel van de deelnemers hebben hybride praktijken, waarin ze meer dan één talent ontwikkelen, in de ogen van Other Futures dé toekomst.

Envisioning Other Futures heeft nog iets bijzonders: sommige verhalen zijn in het Nederlands, sommige in het Engels. De verhalen worden gepubliceerd in de voorkeurstaal (dus niet per se de moedertaal) van de schrijvers. Nuances, taalgrappen, eigenaardigheden en een heel nieuw taalgebruik komen zo het best tot hun recht, zonder verloren te raken in een vertaling.

Deelnemers livestream donderdag 18 februari 2021 van 17:00 – 20:00 uur in VondelCS

Workshopleider: Rochita Loenen-Ruiz

Schrijvers: Lucia van den Brink, Jasper Griepink, Storm Vogel, Juliacks, Corianne Oosterbaan, Yannick de Jong, Lara Rose Eikamp, Vivienne Wong, Germaine van der Sanden, mariëlle verdijk en Anna Hoetjes. De VIP gast is de Amerikaans/Cubaanse scienceficitonschrijver Malka Older.

Ga voor meer informatie naar https://otherfutures.nl/en/VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter