Opnames Rambo V beginnen in september met Stallone

Volgens Screen Daily werkt Millennium Films aan de vijfde film in de Rambo franchise. Volgens de site zullen de opnames van Rambo V deze september van start gaan in Londen, Bulgarije en de Canarische eilanden. Tevens is Sylvester Stallone in gesprek om weer de rol van Rambo te spelen.

In de nieuwe film wordt John Rambo geconfronteerd met intense PTSS terwijl hij op een ranch in Arizona woont. Hij doet een poging om normaal werk te krijgen waar hij maar kan. Al snel vertelt zijn vriend en landheer Maria hem dat haar kleindochter vermist is nadat ze Mexico binnen was gegaan voor een feestje. Dus John reist naar het zuiden van de grens om haar te vinden. De zoektocht verandert al snel in een gewelddadige afdaling in de hel, terwijl Rambo een sekshandel ontmaskert, in samenwerking met een journalist wiens halfzus ook is gekidnapt. Rambo moet al zijn vaardigheden inzetten om de meisjes te redden en een kwaadaardige misdadiger ten val te brengen.

Matt Cirulnick (Absentia) schreef het scenario voor Rambo V (eerder zou de film de titel Rambo: Last Blood dragen). Avi Lerner en Kevin King zullen de film produceren.

Millennium was eerder van plan een Rambo-rebootfilm te maken met de Israëlische regisseur Ariel Vroman (The Iceman, Criminal) achter de camera en Brooks McLaren die het script zou schrijven. Het doel was de rol uit de roman “First Blood” uit 1972 van David Morrell opnieuw uit te vinden. Er waren ook plannen voor een Rambo: New Blood tv-serie bij FOX, maar deze werd ook geannuleerd. Ondanks dat Stallone in 2016 verklaarde dat hij te oud was om opnieuw de rol te spelen, is het de bedoeling dat de 71-jarige acteur de rol nog een keer speelt. Stallone zei in 2016:

“The heart’s willing, but the body says, ‘Stay home!’ It’s like fighters that go back for one last round and get clobbered. Leave it to someone else.”