Oscar-winnend acteur William Hurt overleden

Oscar-winnend acteur William Hurt, die ook verscheen in Marvel-films, is slechts een week voor zijn 72ste verjaardag overleden.

De zoon van William Hurt, Will, heeft vandaag gepost dat zijn vader is overleden. In mei 2018 werd aangekondigd dat de acteur Hurt terminale prostaatkanker had die tot op het bot was uitgezaaid.

“It is with great sadness that the Hurt family mourns the passing of William Hurt, beloved father and Oscar winning actor, on March 13, 2022, one week before his 72nd birthday. He died peacefully, among family, of natural causes. The family requests privacy at this time.”

William Hurt overleden

Hij werd voor zijn rollen in Kiss of the Spider Woman, Children of a Lesser God, Broadcast News en A History of Violence genomineerd voor een Oscar. De nominatie voor Kiss of the Spider Woman verzilverde hij door de Academy Award voor Beste Acteur te winnen.

Hurt was ook een actieve toneelacteur in de jaren tachtig, verscheen in Off-Brodway-producties en ontving zijn eerste Tony Award-nominatie in 1985 voor de Broadway-productie van Hurlyburly.

Zijn debuutfilmrol was in 1980 en speelde een wetenschapper in de sciencefictionthriller Altered States, waarvoor hij een Golden Globe-nominatie ontving voor New Star of the Year. Van daaruit speelde hij een gedenkwaardige rol als advocaat in Body Heat (1981) en verscheen vervolgens in de rol van Arkady Renko in Gorky Park.

Hurt verdiende zijn vierde Academy Award-nominatie voor zijn ondersteunende rol in David Cronenbergs misdaadthriller A History of Violence (2005). Zijn carrière ging verder met films als A.I. Artificial Intelligence, The Village, Syriana, The Big Chill, The Good Shepherd, Mr. Brooks, Into the Wild en Robin Hood.

Hurt maakte deel uit van de Marvel Cinematic Universe-films in zijn rol als de onstuimige Thaddeus Ross, een generaal die erbij was op de noodlottige dag dat Bruce Banner de Hulk werd. Het personage verscheen in vijf Marvel-films, waaronder The Incredible Hulk, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame en Black Widow, evenals in de Marvel One-Shot The Consultant en de Disney+ animatieserie What If …?, de laatste ingesproken door Mike McGill.

R.I.P. William Hurt 1950 – 2022VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter