Outlander prequel serie in de maak!

Een Outlander prequel serie is momenteel in ontwikkeling bij Starz. Dit meldt Variety.

Uitvoerend producent en showrunner Matthew B. Roberts is aangesteld om de prequel te schrijven en te produceren. Momenteel wordt een schrijverskamer gebouwd in de hoop de komende weken aan het werk te gaan. Er zijn nog geen officiële plotdetails onthuld. Ook is er nog niet veel meer informatie over waar de serie zich op zal richten. Ronald D. Moore, die Outlander ontwikkelde voor tv, zal produceren voor Sony Pictures Television.

Outlander is gebaseerd op de doorlopende romanreeks met dezelfde naam van Diana Gabaldon. Outlander seizoen 6 zal 6 maart 2022 in première gaan. In Nederland zal het seizoen een dag later te zien zijn bij Ziggo Movies & Series.

Outlander prequel serie

Het zesde seizoen is gebaseerd op de boeken in Diana Gabaldon’s Outlander-serie. Seizoen 6 zal waarschijnlijk het zesde boek volgen. Dat betekent dat we meer zien van A Breath of Snow and Ashes, dat in 2005 uitgebracht werd.

Seizoen 6 ziet een voortzetting van de strijd van Claire en Jamie om degenen van wie ze houden te beschermen, terwijl ze door de beproevingen van het leven in koloniaal Amerika navigeren. Het is zeker geen gemakkelijke taak om een ​​thuis te stichten in de Nieuwe Wereld, vooral niet in het wilde achterland van North Carolina – en misschien wel het belangrijkste – tijdens een periode van dramatische politieke onrust. De Frasers streven ernaar de vrede te bewaren en te bloeien in een samenleving die – zoals Claire maar al te goed weet – onbewust op weg is naar de revolutie. Tegen deze achtergrond, die de geboorte van de nieuwe Amerikaanse natie inluidt, hebben Claire en Jamie samen een huis gebouwd in Fraser’s Ridge. Ze moeten dit huis nu verdedigen – gevestigd op land dat hun door de Kroon is toegekend – niet alleen tegen externe krachten, maar ook tegen de toenemende strijd en conflicten in de gemeenschap die onder hun hoede valt.

In de serie zijn er hoofdrollen voor Caitriona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton, Richard Rankin, Maria Doyle Kennedy, Duncan Lacroix, David Berry, César Domboy, Lauren Lyle, Colin McFarlane en Caitlin O’Ryan. Seizoen 6 laat kijkers ook kennismaken met nieuwe personages, waaronder Mark Lewis-Jones, Alexander Vlahos en Jessica Reynolds.

De acht boeken tellende Outlander-serie van Diana Gabaldon heeft wereldwijd meer dan 28 miljoen exemplaren verkocht en alle boeken hebben de bestsellerlijst van de New York Times vereerd. De Outlander-serie omvat de genres geschiedenis, science fiction, romantiek en avontuur in één verbazingwekkend verhaal. Het tweede seizoen van Outlander won de Critics ‘Choice Award voor Most Bingeworthy Show en vier People’s Choice Awards, waaronder Favorite TV Show.

Ronald D. Moore, Maril Davis, Matthew B. Roberts, Toni Graphia, Anne Kenney en Andy Harries zijn uitvoerend producent.

In Nederland is Outlander seizoen 6 vanaf 7 maart 2022 te zien bij Ziggo Movies & Series.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter