Paramount en Brad Pitt willen sequel World War Z

Een vervolg op World War Z is afhankelijk van het financiële succes van de film, en nu het openingsweekend voorbij is kan de balans worden opgemaakt. Het debuut van de film vormt de beste opening aan de box office voor Brad Pitt ooit, wat zou kunnen betekenen dat Pitt nu onderdeel is van een nieuwe franchise. In Noord-Amerika bracht de film $66 miljoen op en wereldwijd $45,8 miljoen, hiermee is de opbrengst tot nu toe in totaal $111,8 miljoen.

World War Z was oorspronkelijk bedoeld als de eerste film van een trilogie, maar dit werd twijfelachtig door de grote problemen die er waren met de film, die oorspronkelijk in december 2012 had moeten uitkomen. Nu lijkt het er echter op dat de plannen alsnog verwezenlijkt zullen worden. Het financiële succes van de film maakt dat ook filmstudio Paramount Pictures een sequel ziet zitten:

“The great thing about this process was that it showed what a great partner and producer Brad is. He made a true commitment.”

Toen de studio de film in eerste instantie niet goed genoeg vond, werkten Pitt en regisseur Marc Forster intensief samen met Paramount Film Group voorzitter Adam Goodman, “to find the right movie. He stayed and worked when he could have gone off and shot another movie.” Vervolgens concludeerde Moore dat er nog genoeg materiaal is om een vervolgfilm van te maken. World War Z is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Brooks, en heeft slechts een klein deel van het bronmateriaal gebruikt.

De film is geregisseerd door Marc Forster op basis van een scenario door Matthew Michael Carnahan, J. Michael Straczynski. Zij baseerden zich op Max Brooks’ best-selling novel World War Z: An Oral History of the Zombie War.

Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.

Naast Pitt zijn er tevens rollen voor Mireille EnosAbigail HargroveSterling Jerins, Fabrizio Zacharee GuidoFana MokoenaDaniella KerteszJames Badge DaleDavid MorseMichiel HuismanLudi Boeken, Matthew FoxElyes GabelPeter Capaldi.

World War Z draait vanaf 4 juli 2013 in de Nederlandse bioscopen.