Paramount + kondigt Yellowstone prequel-serie aan, Y: 1883

Na drie grotendeels succesvolle seizoenen en een vierde in de maak, heeft ViacomCBS aangekondigd dat de Yellowstone prequel-serie Y: 1883 zal verschijnen op het onlangs omgedoopte streamingplatform Paramount+ in 2021. Een voorproefje van de reeks zal te zien zijn tijdens de Super Bowl LV van dit weekend.

Y: 1883

De serie is opnieuw gemaakt door Taylor Sheridan, die ook een exclusieve overeenkomst heeft gesloten met MTV Entertainment Studios en 101 Studios voor de platforms van ViacomCBS, waaronder Yellowstone Home Paramount Network, Paramount+, CBS en meer.

De prequel zal zich concentreren op de familie Dutton terwijl ze op reis gaan naar het westen door de Great Plains naar het laatste bastion van het ongetemde Amerika. Het is een grimmige hervertelling van de westerse expansie en een intensieve studie van één familie die de armoede ontvluchtte om een ​​betere toekomst te zoeken in het beloofde land van Amerika.

Chris McCarthy, President van MTV Entertainment, zei in een statement:

“Taylor Sheridan is a visionary creative whose work has reinvented genres and amassed fan bases around the globe; we are thrilled he calls ViacomCBS and MTV Entertainment his home. We couldn’t be more excited to build upon our partnership with him, expand the Yellowstone universe and showcase Taylor’s boundless talent across all of our brands and platforms.”

Glasser, 101 Studios CEO, vertelde:

“Taylor Sheridan is a master at world-building and has a singular voice that makes him one of today’s standout creators making must-watch content. Our mission at 101 is to produce content that provokes culture conversations with renowned creators at the helm of our projects, and that is exactly what we envision for this collaboration. This deal is an extension of our longstanding relationship with both ViacomCBS, MTV Entertainment Group and Taylor and we are very much looking forward to our future projects.”

Het derde seizoen van het neo-westerse drama was de meest bekeken seizoenspremière op de zender in twee jaar, met recordaantallen van in totaal 6,5 miljoen kijkers. Y: 1883 wordt uitvoerend geproduceerd door Sheridan, John Linson, Art Linson, David Glasser, David Hutkin en Bob Yari.

Yellowstone

Het eerste seizoen van het drama trok gemiddeld 5,1 miljoen kijkers per aflevering, waarmee het de best bekeken nieuwe serie van 2018 is. Yellowstone heeft een hoofdrol voor Oscar-winnaar Kevin Costner en is mede-gemaakt door de veelgeprezen, Oscar-genomineerde scenarioschrijver Taylor Sheridan (Wind River, Hell of High Water) en John Linson.

De cast bestaat ook uit Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Josh Holloway, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Brecken Merrill, Jefferson White en Gil Birmingham.

Tweevoudig Academy Award-winnaar Kevin Costner schittert als John Dutton, de patriarch van de familie die de grootste aaneengesloten ranch in de Verenigde Staten bestuurt. Hij is onder constante aanvallen van degenen waaraan het land grenst – landontwikkelaars, een Indiaas reservaat en het eerste nationale park van Amerika. Het is een intense studie van een gewelddadige wereld, verre van media-aandacht – waar grond ontwikkelaars miljarden opleveren en politici worden gekocht en verkocht door ‘s werelds grootste olie- en houtbedrijven. Waar drinkwater vergiftigd wordt en onopgeloste moorden geen nieuws is. Ze zijn een gevolg van het leven aan de nieuwe grens. Het is het beste en het slechtste van Amerika gezien door de ogen van een familie die beide vertegenwoordigt.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter