Paramount Pictures ontwikkelt Sonic The Hedgehog 2

Dit jaar zag de langverwachte verfilming van het iconische Sega-videogame Sonic the Hedgehog. De film was een succes voor Paramount Pictures en na maanden wachten op nieuws over de toekomst weet Variety te melden dat de studio werkt aan Sonic The Hedgehog 2.

Hoewel de film nog in de kinderschoenen staat en er nog geen castingbeslissingen zijn genomen, zal het vervolg de terugkeer zien van regisseur Jeff Fowler, die zijn speelfilmdebuut maakte met het origineel. Daarnaast keren ook schrijvers Pat Casey en Josh Miller en producenten Neal H. Mortiz, Toby Ascher en Toru Nakahara terug voor Sonic The Hedgehog 2.

De film zou oorspronkelijk afgelopen november in de bioscoop verschijnen, maar na zeer negatieve recensies van het publiek rond het ontwerp van het iconische personage, vertraagde Paramount de release tot 14 februari 2020. Dit gaf de studio de ruimte om Sonic opnieuw te ontwerpen en zijn uiterlijk beter aan te passen aan de video games.

Sonic The Hedgehog 2

Ben Schwartz (Parks and Recreation, House of Lies) heeft zijn stem verlenen aan het titelpersonage. De cast van de Sonic the Hedgehog film bestaat verder uit Jim CarreyJames MarsdenTika SumpterNatasha RothwellAdam Pally en Neal McDonough.

De film is een adaptatie van de spellen en richt zich op Sonic’s pogingen om de kwaadaardige Doctor Robotnik te verslaan, die op zoek is naar de Chaos-smaragden. Dit is de eerste keer dat de Sonic-games zijn geadapteerd voor het grote scherm, maar het personage is eerder verschenen in zowel Wreck-It Ralph als de Ready Player One.

Deadpool-regisseur Tim Miller is uitvoerend producent, samen met Neal H. Moritz (The Fate of the Furious, 21 Jump Street, I Am Legend) die de film produceert. Jeff Fowler regisseert de film en maakte daarmee zijn debuut. Het scenario is geschreven door Patrick Casey en Josh Miller.