Paramount werkt aan The King and I musical film remake

Volgens The Hollywood Reporter heeft Paramount Pictures de rechten verworven op de bekroonde en populaire Broadway-musical The King and I, de vijfde musical gemaakt door het veelgeprezen Broadway-duo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II. De studio werkt samen met Temple Hill om een ​​gloednieuwe verfilming van The King and I te ontwikkelen.

The King and I musical film remake

Gebaseerd op Margaret Landons roman uit 1944 getiteld Anna and the King of Siam, speelt The King and I zich af aan het begin van de jaren 1860 in Siam (nu bekend als Thailand). Het gaat  over een Britse onderwijzeres genaamd Anna Leonowens, die werd ingehuurd door de koning om de gouvernante van de koninklijke kinderen te worden. De Broadway-musical ging voor het eerst in première in 1951 en won vervolgens grote Tony Awards, waaronder die voor beste musical.

De musical werd in 1956 verfilmd door 20th Century Fox met Walter Lang als regisseur. De hoofdrollen werden gespeeld door Deborah Kerr en Yul Brynner. De film was een kritisch en commercieel succes. In 1999 was het ook in een animatiefilm van Warner Bros. met de stemmen van Miranda Richardson en Martin Vidnovic.

De nieuwe bewerking van The King and I wordt geproduceerd door Marty Bowen & Wyck Godfrey’s Temple Hill, samen met Concord, die de catalogus van Rodgers en Hammerstein in 2017 overnam. Paramount gelooft dat het project een geweldige kans zal zijn om het klassieke verhaal opnieuw uit te vinden met meer diversiteit, die bij eerdere adaptaties ontbrak. Paramount laat zich zowel door de musical als de geschiedenis van Thailand inspireren. De film wordt beschreven als een eigentijdse vertelling van het klassieke verhaal, waarin dieper wordt ingegaan op thema’s als diversiteit.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter