Pathé weigert Wonder Woman 1984 te vertonen

Pathé, de grootse bioscoopketen van Nederland, weigert om de langverwachte film Wonder Woman 1984 te vertonen vanaf 16 december. Dat heeft een woordvoerder vandaag laten weten. Bioscoopketen Vue zou zich in dezelfde positie als Pathé bevinden. Een woordvoerder liet weten momenteel in onderhandeling te zijn met Warner. De film zal wel te zien in de zalen van Kinepolis.

De boycot heeft alles te maken met het feit dat Warner Bros. besloten heeft om de film tegelijk met de bioscooprelease, ook op streamingdienst HBO Max te plaatsen. Volgens Pathé heeft distributeur Warner Bros eenzijdig de zakelijke voorwaarden van de partnership aangepast, waardoor er geen overeenstemming over de vertoningsvoorwaarden. De woordvoerder liet weten:

“Wij zijn ons ervan bewust dat onze bezoekers enorm uitkijken naar deze film en we zetten alles op alles om Wonder Woman: 1984, onder de juiste vertoningsvoorwaarden, vanaf 17 december te vertonen in onze bioscopen.”  

Warner Bros. liet weten niet inhoudelijk te willen reageren:

“Wij brengen de film op 16 december uit.” 

Volgens Pathé staan de gesprekken rond Wonder Woman 1984 los van de discussie rond het plan om in 2021 grote films tegelijkertijd in de bioscopen en op HBO Max uit te brengen. Dit besluit heeft tot grote woede geleid onder bioscoopexploitanten en filmmakers, waaronder Christopher Nolan.

Warner Bros Nederland liet weten dat alle grote films van de studio ook in 2021 in de bioscopen te zien zullen zijn. HBO Max wordt momenteel niet in Nederland aangeboden, maar HBO Max meldde eerder wel dat de dienst in de loop van 2021 in Europa wordt uitgerold.

Pathé weigert Wonder Woman 1984

We maken een sprong naar de jaren 80 voor Wonder Woman’s volgende avontuur op het witte doek waarin ze tegenover twee geheel nieuwe vijanden staat: Max Lord en The Cheetah.

Wonder Woman keert terug in de jaren 1980 met het volgende grote avontuur, welke haar confronteert met een geheel nieuwe vijand: The Cheetah. Gal Gadot zal terugkeren als de prinses van Themyscira. Daarnaast zijn er rollen voor Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) en Kristen WiigChris Pine keert ook terug als Steve Trevor. Regisseur Patty Jenkins verschijnt wederom achter de camera voor het vervolg en is co-auteur van het scenario, samen met Dave Callaham (The Expendables, Godzilla) en Johns.

Wonder Woman 1984 is gebaseerd op het personage gecreëerd door William Moulton Marston en verschijnt in stripverhalen van DC Entertainment. In de eerste Wonder Woman film waren er ook rollen voor Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Connie Nielsen, Elena Anaya, Ewen Bremner, Lucy Davis, Lisa Loven Kongsli, Saïd Taghmaoui en Eugene Brave Rock.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter