Paul Dano als Riddler in The Batman

Golden Globe genomineerde Paul Dano (Little Miss Sunshine, There Will Be Blood, 12 Years a Slave) zal de rol spelen van Riddler in Matt ReevesThe Batman. Dit meldt THR’s Borys Kit. Dano vervangt Jonah Hill als de bekende slechterik, nadat Hill het project verliet.

Dano voegt zich bij een cast die bestaat uit Robert Pattinson als de titulaire held, Zoë Kravitz als Catwoman/Selina Kyle en Jeffrey Wright, die in gesprek is over de rol van commissaris Gordon.

The Batman is in ontwikkeling bij Warner Bros. sinds 2015 toen Ben Affleck zich aanmeldde bij de DCEU. Matt Reeves (War for the Planet of the Apes) voegde zich ongeveer een maand na het vertrek van Affleck aan bij het project, onder voorbehoud dat hij het script helemaal opnieuw zou kunnen herschrijven. Het verhaal van Reeves wordt beschreven als een personagedreven project dat zich richt op de ervaringen van Batman als de grootste detective ter wereld. De filmmaker heeft ook gezegd een “Rogue’s Gallery” van schurken in de film te verwachten.

The Batman staat momenteel gepland voor 25 juni 2021.