Paul Feig wil de 3,5 uur durende Ghostbusters Director’s Cut uit 2016 uitbrengen

In navolging van het nieuws dat Zack Snyder’s Justice League wordt uitgebracht, heeft regisseur Paul Feig aangegeven dat hij zijn 3,5 uur durende Ghostbusters Director’s Cut wil vrijgeven.

Feig’s Ghostbusters verscheen in de bioscopen het jaar voordat Justice League dat deed en probeerden de geliefde franchise nieuw leven in te blazen met een gloednieuwe, door vrouwen geleide cast. Het kwam echter vrijwel onmiddellijk in de problemen toen een vocale groep op internet klaagde dat de nieuwe cast vrouwelijk was. Zelfs nadat Ghostbusters over het algemeen positieve recensies ontving, verwierp een grote meerderheid van het publiek de film en werd de film een flop aan de box office. In de film zien we de vier vrouwelijke geestenjagers, gespeeld door Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon en Leslie Jones. Daarnaast was er een hoofdrol voor Chris Hemsworth.

Zou jij de 3,5 uur durende Ghostbusters Director’s Cut bekijken?

Ghostbusters is een sciencefiction-comedy mediafranchise bestaande uit twee films, twee animatieseries, een aantal videospellen, stripseries, een themaparkattractie en een rollenspel. De franchise begon officieel met de film uit 1984.

De franchise wordt volgend jaar nieuw leven ingeblazen met Ghostbusters: Afterlife, dat een meer directe voortzetting van de originele films wil is. Oorspronkelijk zou de film deze zomer in de bioscoop te zien zijn, maar het coronavirus leidde ertoe dat deze werd uitgesteld tot maart 2021.