Paddington 2’s Paul King regisseert Disney’s live-action Pinocchio

Paddington 2 regisseur Paul King zal Disney’s live-action versie van Pinocchio regisseren. Dit meldt THR. De studio hoopt in het najaar met de opnames van de film te beginnen. Er is nog geen releasedatum vastgesteld. Onlangs werd gemeld dat King ook in gesprek was om de komende Willy Wonka-film te regisseren.

De Walt Disney Studios-film gaat over de houten pop die ervan droomt een ‘echte jongen’ te worden, en de relatie tussen een vader en zoon, de vertakkingen van liegen en verhalen maken en leven in een fantasiewereld.

De originele Disney-film is gebaseerd op het boek The Adventures Of Pinocchiouit 1883 van Carlo Collodi. Pinocchio was voor het eerst te zien in 1940 en won Academy Awards. De film draait om de houten pop, die ervan droomt een echt jongetje te worden, de relatie tussen en vader en zoon, de gevolgen van liegen en het maken van verhalen – en leven – in een sprookjeswereld.

Disney heeft de afgelopen tijd veel succes met hun live-action versies van hun animatie klassiekers. Beauty and the Beast, Cinderella en The Jungle Book deden het erg goed aan de box office. Daarnaast kunnen we ons nog verheugen op The Lion King geregisseerd door Jon Favreau en Dumbo geregisseerd door Tim Burton. Tevens heeft de studio ook verfilmingen aangekondigd van The Little Mermaid, Aladdin, Mulan en een Cruella De Vil film.