Paul Rudd voegt zich bij de cast van Sony’s Ghostbusters 2020

Sony Pictures heeft aangekondigd dat Paul Rudd (Avengers: Endgame, Ant-Man and the Wasp) de hoofdrol zal spelen in het aankomende Ghostbusters 3. Variety meldt dat de film officieel Ghostbusters 2020 wordt genoemd.

Rudd speelt een leraar in de film. Regisseur Jason Reitman vertelde: 

“I’ve been wanting to work with Paul Rudd since my short film opened for Wet Hot American Summer at Sundance. I’m thrilled he’ll be joining this new chapter in the original Ghostbusters universe.” 

De 12-jarige Mckenna Grace (Captain Marvel, Annbelle Comes Home) speelt een rol in Ghostbusters 2020, terwijl Carrie Coon (The Leftovers) haar moeder speelt. Finn Wolfhard (Stranger Things, IT) zal ook een hoofdrol spelen. Sigourney Weaver bevestigde onlangs dat zij en de originele cast van Ghostbusters terugkeren voor het vervolg. Annie Potts kondigde aan dat ze haar rol als de overwerkte secretaris van de Ghostbusters, Janine Melnitz, zou herhalen.

Officiële plotdetails zijn niet vrijgegeven, maar de site merkt op dat het verhaal een verlengstuk zal zijn van de originele Ghostbusters en zich zal concentreren op een alleenstaande moeder en haar familie.

Jason Reitman zal de film regisseren op basis van een scenario dat hij samen met Gil Kenan (Monster House, Poltergeist) schreef. Reitman neemt hij de mantel over van zijn vader Ivan Reitman die de originele Ghostbusters (1984) en Ghostbusters 2 (1989) regisseerde. De jongere Reitman had ook een gedenkwaardige cameo in de tweede film.

Ghostbusters 2020 zal op 10 juli 2020 in de bioscoop verschijnen.