Peaky Blinders-actrice Helen McCrory overleden

Peaky Blinders-actrice Helen McCrory is op 52-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar man Damian Lewis bekend. McCrory overleed aan de gevolgen van kanker. Lewis schreef  op Twitter:

“She died as she lived. Fearlessly. God we love her and know how lucky we are to have had her in our lives. She blazed so brightly. Go now, Little One, into the air, and thank you.” 

McCrory was een zeer ervaren en veelgevraagde actrice, met credits op het podium en op het scherm. Ze is misschien het best bekend voor haar rol als tante Polly in BBC-drama Peaky Blinders.

Helen McCrory overleden

Helen McCrory werd geboren in 1968 in Londen, waar ze acteren studeerde aan het Drama Centre. Ze begon met acteren in 1990 op het podium, waar ze een vooraanstaande, bekroonde carrière had en lof verdiende voor rollen in toneelstukken als The Deep Blue Sea en Medea.

De actrice kreeg grote bekendheid door haar rol van Narcissa Malfoy-Black in de Harry Potter-reeks en als Cherie Blair in The Queen. Ook speelde ze een minister in de James Bond-film Skyfall. McCrory was behalve in films ook regelmatig in televisieseries te zien. Zo speelde ze een rol in Penny Dreadful en had ze als Polly een terugkerende rol in Peaky Blinders. De Britse actrice verscheen voor het laatst in de BBC / HBO-serie His Dark Materials, waarin ze Lord Asriel’s (James McAvoy) daemon Stelmaria speelde, en in het politieke drama Roadkill naast Hugh Laurie.

In 2007 stapten Helen en Damian in het huwelijksbootje. Samen hebben ze twee kinderen.

R.I.P. Helen McCrory 1968 – 2021VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter