Pedro Pascal hoofdrol in Star Wars’ The Mandalorian serie

Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) zal de hoofdrol spelen in Jon Favreau’s live-action Star Wars serie The Mandalorian. Dit meldt Variety. De serie zal in première gaan op Disney+, Disney’s aankomende streaming service.

Pascal is het vooral bekend voor zijn rol in HBO’s Game of Thrones als Oberyn Martell, en als Javier Peña in Narcos van Netflix. Daarnaast was hij te zien in Kingsman: The Golden Circle, The Equalizer 2 en The Great Wall.

Jon Favreau schreef de serie, welke geregisseerd zal worden door Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels), Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Solemates) en Taika Waititi (Thor: Ragnarok). The Mandalorian wordt uitvoerend geproduceerd door Favreau, Dave Filoni, Kathleen Kennedy en Colin Wilson.

Na de verhalen van Jango en Boba Fett verschijnt er een andere krijger in het universum van Star Wars. The Mandalorian speelt zich af na de val van het rijk en vóór de opkomst van de Eerste Orde. We volgen de beproevingen van een eenzame revolverheld in de buitenste regionen van de Melkweg ver van de autoriteit van de Nieuwe Republiek.