Peter Dinklage hoofdrol in adaptatie van Cyrano musical van Joe Wright

Joe Wright‘s aankomende adaptatie van de Cyrano musical met een ensemble cast onder leiding van Peter Dinklage (Game of Thrones) is verkregen door MGM. Dit meldt Deadline.

Het project is geschreven door ervaren theaterkunstenaar Erica Schmidt, wie ook de vrouw is van Dinklage. Het is een bewerking van Edmond Rostands Cyrano de Bergerac en de toneelproductie van de musical uit 2018, die ook werd geschreven en geregisseerd door Schmidt en waarin Dinklage de hoofdrol speelde.

Naast Dinklage ziet de film de terugkeer van Haley Bennett (The Devil All The Time) in de rol van Roxanne uit de toneelproductie, terwijl de cast de toevoegingen zal bevatten van Brian Tyree Henry (The Woman in the Window) en Ben Mendelsohn (Spies in Disguise). Wright werkte eerder samen met Mendelsohn aan de Oscarwinnende biopic Darkest Hour, waarin hij de rol speelde van King George VI, evenals Henry in The Woman in the Window.

Schmidt schreef het libretto voor Cyrano, en The National’s Aaron Dessner en Bryce Dessner schreven de muziek, met Matt Berninger en Carin Besser die de liedteksten schreef.

De film wordt geregisseerd door Joe Wright (Darkest Hour) en wordt geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title, samen met Guy Heeley.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter