Peter Jackson onthult eerste Mortal Engines concept art

Peter Jackson heeft de eerste concept art onthult voor Mortal Engines, de adaptatie van de Britse boekenserie. Bekijk deze hieronder.

Peter Jackson onthult eerste Mortal Engines concept art

De vierdelige boekenreeks speelt zich een aantal millennia in de toekomst af en laat zien hoe de steden van onze planeet niet langer op een plek gevestigd zijn, maar de aarde rondreizen door middel van enorme wielen. Deze steden strijden ondertussen met elkaar voor de schaarse bronnen waarover onze planeet nog over beschikt. We volgen in de film een tiener genaamd Tom Natsworthy die, samen met een jongedame uit de zogenaamde Outlands, een mysterie ontrafelt dat de wereld zal veranderen.

De cast bestaat uit Robbie Sheehan, Ronan Raftery, Stephen Lang, Hugo Weaving, Jihae, Leila George, Hera Hilmar, Colin Salmon, Patrick Malahide en Rege-Jean Page.

Jackson, Fran Walsh en Philippa Boyens (The Lord of the Rings en The Hobbit trilogieën) zijn al enige jaren bezig met het project en hebben het scenario samen geschreven. Nieuwkomer Christian Rivers zal de film regisseren. De opnames van de film beginnen deze lente in Nieuw Zeeland, waarna deze op 14 december 2018 in première zal gaan.