Peter Jackson overweegt een DC-film

Een nieuw gerucht suggereert dat Peter Jackson misschien een DCEU-film gaat regisseren. De DC Extended Universe werd slechts twee jaar geleden gelanceerd en heeft al vier blockbuster-films geproduceerd (zonder rekening te houden met de film Man of Steel uit 2013 van Zack Snyder), waarvan de laatste de kritisch en commercieel teleurstellende film Justice League was. Terwijl sommigen geloven dat Warner Bros. het universum gaat rebooten, lijkt dit niet helemaal waar te zijn en is het DCEU nog steeds bezig.

Op dit moment zijn er voor de komende twee jaar drie DCEU-films gepland, namelijk James Wan‘s Aquaman in 2018 en David F. Sandberg‘s Shazam! en Patty JenkinsWonder Woman 2 in 2019. Dan zijn er nog veel meer films die zich in verschillende ontwikkelingsfasen bevinden, waarvan er vele nog steeds schrijvers, regisseurs en producenten nodig hebben. En een van die films zou misschien Peter Jackson aan het roer zien.

The One Ring meldt dat Jackson en zijn productieteam in Nieuw-Zeeland momenteel twee overwegingen hebben te maken: enerzijds moeten ze bedenken of ze Amazon helpen met het maken van een The Lord of the Rings-serie, of dat ze een DC Comics-film willen maken. Beide projecten worden onder Warner Bros. Pictures gemaakt, dus welke keuze het ook wordt – ze werken straks voor dezelfde mensen.

Hoewel Jackson in de loop der jaren aan verschillende projecten heeft gewerkt, is hij ongetwijfeld het meest bekend voor het regisseren en produceren van The Lord of the Rings en The Hobbit-trilogieën, waarvan de eerste algemeen wordt beschouwd als een van de beste filmtrilogieën ooit gemaakt. Het is dus logisch dat Amazon en New Line Cinema (een onderdeel van Warner Bros. Entertainment) willen dat Jackson met hen samenwerkt aan de nieuwe The Lord of the Rings-prequel. Er werd zelfs gemeld dat Jackson overweegt om de LOTR-serie te produceren, maar dat is nog niet bevestigd – en we weten nu waarom.