Misdaadverslaggever Peter R. de Vries overleden

Misdaadverslaggever en incidenteel acteur Peter R. de Vries is overleden. Dit melden verschillende media, waaronder RTL Nieuws. Hij werd vorige week neergeschoten en zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Dit heeft hij uiteindelijk niet overleefd. De Vries is 64 jaar geworden.

Zijn nabestaanden in een verklaring:

“Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: On bended knee is no way to be free. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar. De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten.”

Peter R. de Vries overleden

De Vries begon zijn journalistieke carrière in 1978 als verslaggever bij De Telegraaf. In 1987 kwam zijn boek De ontvoering van Alfred Heineken uit. Hij beschreef hierin de ontvoering van Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer vanuit het oogpunt van een van de ontvoerders, Cor van Hout, met wie hij bevriend raakte.

Later werd De Vries hoofdredacteur van het weekblad Aktueel en maakte hij samen met Jaap Jongbloed het televisieprogramma Crime Time. In 1991 ging De Vries verder als zelfstandig misdaadjournalist. Het tv-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever betekende zijn tv-doorbraak bij het grote publiek en was vanaf 1995 bijna zeventien jaar lang te zien.

De meeste mensen kennen Peter R. de Vries als misdaadverslaggever, maar deze mediapersoonlijkheid heeft de afgelopen jaren ook bijrolletjes in films gehad. Zo speelde hij een detective in De Grote Sinterklaasfilm en was zijn stem te horen in De Expeditie van Familie Vos.

De Vries raakte op 6 juli betrokken bij een aanslag waarbij hij werd neergeschoten. De moordaanslag was nabij de studio van het tv-programma RTL Boulevard, waar hij die avond als deskundige te gast was geweest. In navolging van een ziekenhuisopname werd vandaag bekend dat hij is overleden.

R.I.P. Peter R. de Vries 1956 – 2021VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter