Phoebe Waller-Bridge geeft James Bond 25 script een #MeToo make-over

Phoebe Waller-Bridge zal het script voor Bond 25 herschrijven. De schrijfster /bedenker/actrice van Fleabag brengt haar onconventionele humor mee om wat lichtzinnigheid toe te voegen aan de lastige productie van Bond 25, aldus The Guardian.

Ze werd naar verluidt gevraagd op verzoek van hoofdrolspeler Daniel Craig, die vond dat het script wat “polishing” nodig had, in de hoop dat ze het scenario zou voorzien van haar vreemde humor. Samen met Fleabag heeft Waller-Bridge ook geholpen bij het ontwikkelen van het spannende dramaserie Killing Eve. En nu krijgt James Bond een uitgebreide make-over voor het MeToo-tijdperk door Waller-Bridge.

Mail Online geeft aan dat Waller-Bridge een inbreng heeft in de verhaallijn dat zich afspeelt op Jamaica. Volgens de site heeft ze de volgende verhaallijn voor Bond 25 in gedachten: James Bond is een stuk ouder geworden en is met pensioen. Hij verblijft nu op Jamaica, het eiland waar Ian Fleming zijn Goldeneye verblijf had. Zijn beroemde codenaam 007 is overgenomen door een nieuwe, jongere agent binnen de geheime dienst: een vrouw. De missie waar zij mee begint zorgt ervoor dat James Bond opnieuw in actieve dienst gaat. Ondanks de legendarische reputatie van Bond als rokkenjager, slaagt de nieuwe 007 erin zijn charmes te weerstaan.

Bond 25 heeft het afgelopen jaar behoorlijk wat problemen ondervonden. Het zou aanvankelijk geregisseerd worden door Danny Boyle, die deze zomer abrupt het project verliet vanwege creatieve verschillen. Dit vertraagde de productie terwijl de studio gedwongen werd om nieuwe regisseurs te zoeken, voordat ze uiteindelijk bij Cary Joji Fukunaga terechtkwamen, vooral bekend van het eerste seizoen van True Detective van HBO. Fukunaga heeft het verhaal opnieuw ontwikkeld samen met veteraan scenarioschrijvers Neal Purvis en Robert Wade. Scenarioschrijver Scott Z. Burns werd vervolgens ingehuurd om het script grondig te herzien. Nu is het dus de beurt aan Waller-Bridge.

Daniel Craig’s James Bond keert terug, naast een aantal bekende gezichten, waaronder Lea Seydoux als Madeleine Swann, Ralph Fiennes als M, Ben Whishaw als Q en Naomie Harris als Moneypenny. De film zal op 8 april 2020 verschijnen.