Pierce Brosnan is teleurgesteld in SPECTRE

De 24ste James Bond-film SPECTRE (onze recensie) kreeg na zijn release zowel hele positieve recensies als meer negatieve. Veelal werd er kritiek geuit op de derde akte van de film. Zo ook door ex-James Bond Pierce Brosnan. Hij werd in 1994 de vijfde acteur om de rol van James Bond te spelen in de franchise. Tussen 1995 en 2002 speelde hij in vier films; GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World is not Enough en Die Another Day. Pierce Brosnan is teleurgesteld in SPECTRE. zo kwam naar voren in een interview met HitFix:

“I was looking forward to it enormously. The story was kind of weak – it could have been condensed. It kind of went on too long. It really did.”

Brosnan vond SPECTRE een rare hybride van James Bond en Jason Bourne (Matt Damon) in de Bourne-films.

“Am I in a Bond movie? Not in a Bond movie?” 

Ondanks zijn kritiek, zei Brosnan na het zien van Skyfall in 2013 dat hij Daniel Craig een “mighty warrior” vind in de rol:

“I loved it. Daniel gives 150 percent of himself to it constantly, both physically and emotionally. He’s a Bond for this age and this time.”

In de nieuwe film ontvangt James Bond een cryptische boodschap uit zijn verleden. Deze stuurt hem op het spoor van een sinistere organisatie. Terwijl M. een strijd levert tegen politieke krachten, om de geheime dienst in leven te houden, weet Bond de lagen van bedrog weg te pellen om de afgrijselijke waarheid achter SPECTRE te onthullen.

Het is de 24e uit de officiële filmreeks van EON Productions en wordt geregisseerd door Sam Mendes. De film heeft hoofdrollen voor Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Léa Seydoux, Dave Bautista, Rory Kinnear, Monica Bellucci, Andrew Scott, Jesper Christensen en Christoph Waltz. SPECTRE wordt geschreven door John Logan en Neal Purvis & Robert Wade. De nieuwe Bond-film draait vanaf  29 oktober 2015 in de bioscoop.