Pierce Brosnan rol in Sony’s Cinderella musical

Volgens The Hollywood Reporter heeft acteur Pierce Brosnan zich aangesloten bij Sony Pictures’ aankomende herinterpretatie van de klassieke Cinderella, die zal worden geleid door tweevoudig Grammy-genomineerde Camila Cabello als de titulaire prinses.

Brosnan, die de koning gaat spelen, zal zich aansluiten bij eerder aangekondigde castleden Emmy-winnaar Billy Porter, Idina Menzel, en Nicholas Galitzine, die respectievelijk de rollen spelen van fairy godmother, de boze stiefmoeder en de prins.

De muzikale remake van Cinderella is naar verluidt een moderne versie van het klassieke sprookje van het weesmeisje met een slechte stiefmoeder. Kay Cannon, zal de film schrijven en regisseren. Eerder schreef hij de Pitch Perfect komedies, verdiende hij drie Emmy-nominaties voor NBC’s 30 Rock en regisseerde de komedie Blockers.

Brosnan werkt momenteel aan een aantal projecten, waaronder The King’s Daughter, False Positive, The Misfits en de Will Ferrell/Rachel McAdams-komedie Eurovision.

Het idee voor het project komt voort uit een origineel idee van de late-night talkshowhost James Corden, die samen met zijn Fulwell 73 partner Leo Pearlman zal produceren. De productie start naar verwachting volgend jaar in februari en de film moet op 5 februari 2021 in première gaan.