Cineweek | Piraten in Amsterdam (weekoverzicht)

Zoals jullie misschien wel gezien hebben publiceer ik sinds kort op (bijna) wekelijke basis iets op Entertainmenthoek. Wat dat iets precies is vind ik lastig om te omschrijven, aangezien de opzet per keer verschilt. Je zou het een blog kunnen noemen, maar ook een column. Of gewoon een verzameling woorden. Ik denk namelijk gemiddeld zo’n 20 uur per dag (mijn dromen meegerekend) na over van alles en nog wat. Dit gaat soms ook over films en het leek me wel leuk om deze gedachten uit te schrijven. Bovendien is het een stuk goedkoper dan een psycholoog 😉

In het verleden heb ik het al gehad over petities, emanciperende sidekicks, verschil in smaak, oordopjes in de bioscoop en het spelletje dat ik speel wanneer ik horrorfilms kijk. Dit keer had ik echter niet veel  ̶z̶i̶n̶  inspiratie dus heb besloten er maar een kort weekoverzicht van te maken. Hieronder zal ik ingaan op de voor mij meest noemenswaardige nieuwtjes:

Blog | Waarom visual effects steeds slechter worden

Onze meest enthousiaste recensent Ray Doetjes heeft voor de afwisseling weer eens een keer een blog geschreven. Het betreft hier een uitgebreid stuk over visual effects en waarom deze steeds slechter zouden worden. Ik heb het nog niet helemaal gelezen (sorry Ray!) maar onze bezoekers waren in ieder geval enthousiast.

Trailer voor actiefilm The Kitchen

Ondanks dat er al zo’n 45785 actiefilms met mannelijke leads bestaan is er toch een groep die erg problemen mee lijkt te hebben wanneer er een keer vrouwelijke hoofdrolspelers zijn. Met name als Melissa McCarthy meedoet. Al moet ik toegeven ook niet zo over haar te spreken zijn.

Desondanks verdient The Kitchen – een misdaadfilm waarin McCarthy en twee andere vrouwen centraal staan – zeker een eerlijke kans. Ik moet alleen bekennen dat de onlangs verschenen trailer erg als een chickflick aanvoelde. Het moet wel van twee kanten komen Melissa!

Winactie | Hoe Tem Je Een Draak 3 blu-ray 

We hebben weer een winactie. Dit keer gaat het om de blu-ray van Hoe Tem Je Een Draak 3. Niet mijn ding maar aangezien winnen altijd leuk is wil ik je er even op wijzen.

Acteur Mark Addy (Game of Thrones) naar Eindhoven

Naast Iwan Rheon (Ramsay Bolton) komt nu ook Mark Addy (Robert Baratheon) naar het tweedaagse Game of Thrones evenement Throne Weekend. Ik zeg, goed nieuws!

Het is officieel! Robert Pattinson is The Batman!

Ondanks de petitie heeft men toch besloten om Robert Pattinson als Batman te casten. Het was niet mijn eerste keuze, maar ben toch benieuwd hoe hij het gaat doen.

Piraten in Amsterdam

En over petities gesproken…het blijkt dat men er eentje gestart is om Johnny Depp weer terug naar de Pirates of the Caribbean franchise te halen. Daar ga ik het echter niet over hebben, want ik heb iets veel leukers dat ook met piraten is.

Er gaat volgende week namelijk voor het eerst een offline versie van De Snijtafel plaatsvinden. Dit is een online serie waarbij iedere aflevering een bepaald vraagstuk ontleed wordt. De ene keer is dit een politiek debat, de andere keer een campagnefilmpje. Al zijn er ook weleens liedjes en televisieseries besproken. Ook is er ooit een aflevering aan Piraterij gewijd.

Tijdens het aankomende offline evenement zullen Kasper C. Jansen en Ewout Jansen samen in gesprek gaan over een opmerkelijk item in Nieuwsuur omtrent het omstreden “uploadfilter” dat onlangs ingevoerd is. Dit doet men in De Balie te Amsterdam, in de aanwezigheid van een publiek.

Na afloop zal advocaat Joep Meddens, welke regelmatig voor auteursrecht-organisaties als BREIN en Buma/Stemra optreedt, zich in het debat mengen. Hij krijgt hiermee de kans om het item te verdedigen.

Het heeft misschien niet direct met film te maken, maar wel met het verspreiden van online content. Dus vandaar toch het noemen waard. Meer informatie omtrent het evenement is te vinden op de website van De Balie.

Dit was mijn blog voor deze week. Naast dat ik benieuwd ben wat jullie ervan vonden zou ik ook willen weten welke dingen jullie zijn opgevallen. Reageren kan hieronder, maar ook via Facebook of Instagram.