Pixar’s Coco-short Dante’s Lunch

Pixar's Coco-short Dante's LunchAan het einde van het jaar verschijnt Walt Disney en Pixar’s Coco. De studio’s hebben alvast een short vrijgegeven met de titel Dante’s Lunch. De short focust zich op de haarloze hond Dante, van het Mexicaanse ras Xolo en deze kun je hieronder bekijken.

[youtube 0fFUOsQkg_E]

De korte animatiefilm werd vroeg in de productie van Coco gemaakt door regisseur Lee Unkrich (Toy Story 3) en zijn team. Unkrich vertelde tegenover Yahoo!:

“We just were really happy with how it came out and thought we would share it with the world as a little appetizer until the movie comes out.”

In Coco volgen we de belevenissen van dit Mexicaanse jochie, dat dol is op muziek maar de pech heeft op te groeien in een familie waar dat geen pluspunt is. Een voorouder werd ooit vervloekt vanwege muziek en sindsdien heeft Miguels familie er alles aan gedaan muzikaliteit uit te bannen. Desondanks is Miguel een begaafde knul, die bovendien een band deelt met de legendarische zanger Ernesto de la Cruz. Als hij die probeert te imiteren belandt hij in het Land der Doden, waar hij zijn voorouders en hun haat voor muziek leert begrijpen. Bovendien kan hij om hun zegen vragen om toch zijn muzikale droom na te jagen. Als hij tenminste ooit uit deze mystieke wereld kan ontsnappen.

De stemmencast bestaat uit Anthony Gonzalez, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt en Renee Victor. Toy Story 3‘s Lee Unkrich zal de film regisseren, tezamen met Adrian Molina. Laatstgenoemde schreef tevens het scenario. Vanaf 27 november 2017 draait Coco in de Nederlandse bioscopen.

[youtube zNCz4mQzfEI]