Playdate With Destiny van The Simpsons vanaf 10 april op Disney+

Disney+ heeft aangekondigd dat de gloednieuwe The Simpsons korte animatiefilm Maggie Simpson in Playdate with Destiny vrijdag 10 april zal verschijnen op de streamingdienst. Bedenker Matt Groening heeft ook op Instagram de korte film persoonlijk aangekondigd. Deze kun je hieronder bekijken. De korte film zou eigenlijk vorige maand in de bioscoop verschijnen voor Disney en Pixar’s Onward.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Straight from the source.☝ ⠀ ⠀ Maggie Simpson in “Playdate With Destiny” is coming April 10 to #DisneyPlus! #TheSimpsons

Een bericht gedeeld door Disney+ (@disneyplus) op

Playdate With Destiny

De film begint op een dag die voor Maggie Simpson gewoon op een willekeurige andere dag leek. Maar wanneer Maggie wordt geconfronteerd met speeltuingevaar, redt een heroïsche jonge baby haar van het gevaar – en steelt haar hart. Na een zalige eerste ‘playdate’ kan Maggie niet wachten om de baby de volgende dag weer te zien, maar het gaat niet precies zoals gepland. Zal het lot (of Homer) haar in de weg staan?

Maggie Simpson in Playdate with Destiny bouwt voort op het succes van de voor een Academy Award genomineerde film uit 2012, met als titel Maggie Simpson in The Longest Daycare. Deze zal later deze maand ook te streamen zijn op Disney+.

Gemaakt door Matt Groening (Futurama, Disenchantment) is The Simpsons al meer dan 30 jaar in de ether en is een popcultuur fenomeen geworden. De stemmencast bestaat uit Dan Castellaneta als Homer Simpson, Julie Kavner als zijn vrouw Marge, Nancy Cartwright als Bart en Yeardley Smith als Lisa.