Post-apocalyptische Zorro reboot

Wie kent Zorro niet? De held van de onderdrukten. Hij is bekend om zijn masker, zwaard en het ‘Z’ teken dat hij op zijn slachtoffers achterlaat. Het personage Zorro is bedacht door Johnston McCulley in 1919. De held is erg populair. Zo zijn er al vele boeken, films en tv series over hem gemaakt. 20th Century Fox werkt al jaren aan een nieuwe adaptatie van het personage. Het idee is dat de held van de negentiende eeuw naar een toekomstige setting wordt geplaatst. We zullen minder paarden zien en meer robots. Volgens het laatste nieuws heeft Fox het project weer van de planken gehaald.

Lancita Media en Sobini Films steken de koppen samen voor de Zorro reboot. Het filmen moet in maart 2016 beginnen. De film wordt omschreven als “a post-apocalyptic take on the myth of Zorro…set in the near future but keeps the idea of a masked and caped stranger taking on tyrants.”

CEO van Sobini Mark Amin had dit er over te melden:

“This has been a fifteen year journey filled with ups and downs but it has remained my passion project over the years.” 

Antonio Gennari (CEO Lantica Media) vulde aan:

“Every generation has its own Zorro hero and we’re proud to be able to introduce a new Zorro to this generation,”

Op dit moment is de speurtocht naar een regisseur in volle gang. Hieronder staat een concept trailer voor een eerdere versie van dit project.

Het personage werd gecreëerd door de Amerikaanse “pulp”-schrijver Johnston McCulley (1883–1958) in de roman The Curse of Capistrano, die in 1919 in afleveringen verscheen in het tijdschrift “All-Story Weekly”.

In 1920 verscheen de film The Mark of Zorro, met in de hoofdrol Douglas Fairbanks Sr. Door het succes daarvan werd de roman heruitgegeven met als titel eveneens The Mark of Zorro. Johnston McCulley zou later, vooral in de jaren 1930 en 1940 nog tientallen Zorro-verhalen schrijven voor verschillende tijdschriften. In 2005 schreef Isabel Allende een (uiteraard fictief) levensverhaal van Zorro, El Zorro. Zij schreef het boek in opdracht van Zorro Productions, Inc., het Californische bedrijf dat sedert 1986 de rechten op Zorro bezit.

In 1998 verscheen de film The Mask of Zorro geregisseerd door Martin Campbell, gebaseerd op het personage Zorro. De hoofdrollen worden vertolkt door Antonio Banderas en Anthony Hopkins. Banderas was daarmee de eerste Spaanse acteur die de rol van Zorro vertolkte in een film. In 2005 kwam er met The Legend of Zorro een vervolg op de film.