Exclusieve previews van Alien: Covenant tijdens Alien Day

Woensdag 26 april was niet alleen Koningsnacht, het was ook internationale Alien Day. Het is een evenement, gericht op de Alien franchise, dat sinds 2016 door 20th Century Fox wordt georganiseerd. Daarom organiseerden bioscopen wereldwijd een vertoning van Ridley Scotts klassieker uit 1979 Alien. Dat was echter niet het enige waarop we getrakteerd werden. De film opende en sloot af met een bericht van Ridley Scott. Hij bedankte het publiek, en toonde na de film drie clips uit de aankomende film Alien: Covenant. Hieronder hebben wij een korte beschrijving van de gebeurtenissen in de clips. De eerste clip is ook hier te zien. Let wel op: HET BEVAT SPOILERS!

Prologue: The Crossing

Het speelt zich af na de gebeurtenissen van de film Prometheus. Dr. Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) en de robot David (Michael Fassbender) zijn de enige twee overlevenden van het ruimteschip The Prometheus. Met een ruimteship van “The Engineers” reizen ze richting het thuisplaneet van deze intelligente beschaving. Opmerkelijk is hoe de eerder kille en sarcastische David een goede relatie lijkt te ontwikkelen met Shaw. Zij is kennelijk het eerste mens dat medeleven richting hem toont, onder andere door zijn lichaam te restaureren. Shaw besluit de rest van de reis te gaan slapen, en laat het schip in handen van David achter. Wanneer we eindelijk arriveren op het planeet van The Engineers zien we de overblijfselen van een geavanceerde beschaving, maar het publiek ziet nog geen enkel teken van leven. Ook is het nog altijd onduidelijk wat de motieven van de robot zijn, die in Prometheus zijn eigen agenda leek te hebben.

The landing

De tweede clip was een korte scene waarin het publiek kennis maakt met de nieuwe crew van het schip The Covenant. Hun ruimteschip maakt zich klaar om te landen op een planeet. Aan boord bevindt zich Wallace (Michael Fassbender), een nieuw Weyland-Yutani android model. Het onbekende planeet is mogelijk dezelfde locatie waar we David op zagen landen. Is dit een onbekend paradijs of een territorium met vijandige wezens?

The backburster

Natuurlijk is een Alien film niet compleet zonder een zogeheten “chestburster” scene. Alleen deze keer zien we een nieuw schepsel dat veel weg heeft van de chestbursters uit Alien. De crewleden van The Covenant vluchten terug naar hun schip nadat twee van de reizigers onwel zijn geworden. Een van de mannen wordt eenmaal aan boord van het schip in quarantine geplaatst. Uit zijn rug schiet een klein, maar gevaarlijk organisme genaamd de “backburster”. Hij verminkt en achtervolgd de twee crewleden aan boord van het schip. Het gevecht escaleert, wat leidt tot het ontploffen van het schip. De overgebleven crewleden kijken toe, maar zien hun andere zieke collega dezelfde transformatie ondergaan. De backburster ontsnapt uit zijn lichaam en vlucht in de vegetatie van het planeet.

Livestream

Tijdens Alien Day kon je ook achter de schermen kijken via een speciale livestream.

Ridley Scott‘s Alien: Covenant is het tweede deel in de prequel-trilogie op Alien en gaat van start als het kolonieschip Covenant op een planeet de robot David aantreft, ogenschijnlijk de enige overlevende van de verdoemde Prometheus-expeditie.

In dit nieuwe hoofdstuk stuit de bemanning van het koloniale schip Covenant tijdens een reis naar een planeet aan de rand van de Melkweg op een schijnbaar onontdekt paradijs. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn. En als ze een dreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft, beginnen ze aan een angstaanjagende ontsnappingsmissie.

De hoofdrollen zijn voor Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Jussie SmollettNoomi RapaceDemián Bichir, Carmen Ejogo, Amy Seimetz, Callie Hernandez, Nathaniel Dean, Alexander England, Benjamin RigbyJames Franco en Danny McBride. Het scenario is geschreven door Jack Paglen (Transcendence) en Michael Green (Green Lantern). Alien: Covenant moet te zien zijn vanaf 19 mei 2017.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter