Programma BUT Film Festival in Breda

De aankomende week begint weer een editie van het BUT Film Festival, oftewel het BUTFF. Hier worden de wat meer non-reguliere en soms zelfs absurde films vertoont. BUT staat namelijk voor B Movie, Underground en Trash.

Programma BUT Film Festival in Breda

Wij van Filmhoek zullen ook aanwezig zijn en enkele opnames maken voor ons Youtube-kanaal. Aangezien we alvast in de stemming willen komen geven we jullie een voorproefje op enkele films die er vertoont gaan worden:

The Inglorious Bastards

Inglorious Bastards filmhoek

Als je deze titel hoort, denk je waarschijnlijk aan de bizarre oorlogsfilm van Tarantino genaamd Inglorious Basterds. Veel mensen weten niet dat de film zijn inspiratie haalde uit de cultfilm van regisseur Enzo G. Castellari. In deze film wordt een vijftal Amerikaanse soldaten vastgezet omdat ze zich niet aan de regels houden. Ze ontsnappen echter en beginnen een gevaarlijke missie. Enzo G. Castellari is overigens aanwezig op het festival.

Hardcore Henry

BUT Film Festival

In Hardcore Henry zien we een man ontwaken welke zich niets meer kan herinneren. Het blijkt dat hij door zijn vrouw weer tot leven gewekt is en nu een cyborg is. Als zijn vrouw niet veel later wordt gekidnapt is het aan hem om haar weer te redden. Henry moet het opnemen tegen Akan, een psychopaat die over telekinetische krachten bezit. Tevens bezit hij over een leger van huurlingen. Iedereen in Rusland heeft het op Henry voorzien, behalve een mysterieus persoon genaamd ”Jimmy”.

Eaten Alive!

Eaten alive umberto lenzi filmhoek

Eaten Alive! is een beruchte kannibalenfilm die is te vergelijken met Cannibal Holocaust. In de film zien we een jonge vrouw die opzoek is naar haar verloren zus. Ze ontmoet een avonturier en trekt met hem de jungle in. Al snel komen ze in aanraking met een stel gevaarlijke kannibalen…

Dit zijn maar enkele titels die zullen worden vertoond. Meer informatie wat betreft het programma vind je hier.

Het BUT Film Festival zal plaatsvinden vanaf 31 augustus t/m 4 september op verschillende locaties gelegen in het centrum van Breda, maar voornamelijk bij cultureel centrum de Nieuwe Veste en de locatie Brandpunt.

Een passe partout voor het hele weekend kost 50 euro, dagkaarten zijn te verkrijgen voor 17,50. Mocht jij nog twijfelen, dan kun je ook voor 8 euro een losse film bezoeken.