Rami Malek hoofdrol in Papillon remake

Rami Malek hoofdrol in Papillon remakeDeadline meldt dat Rami Malek, bekend van USA Network‘s Mr. Robot, in gesprek is voor de hoofdrol in de nieuwe Papillon remake. Hij zal dan te zien zijn tegenover Charlie Hunnam (Pacific Rim), wie de rol speelt die Steve McQueen speelde in de originele film uit 1973. Zijn bijnaam is Papillon, vanwege een tatoeage van een vlinder op zijn borst. Malek zal daarentegen een hedendaagse versie spelen van Louis Dega, het personage van Dustin Hoffman.

De originele Papillon is geregisseerd door Franklin J. Schaffner en is gebaseerd op Henri Charrière’s autobiografie uit 1970. De film vertelt het verhaal van Henri Charriere, een kleine crimineel die onterecht wordt veroordeeld voor moord, en een levenslange gevangenisstraf krijgt op Frans Guyana. Hij is vastberaden te ontsnappen, maar zijn eerste poging mislukt. Als straf wordt hij naar een gevangenis verplaatst waar nog nooit iemand van ontsnapt is.

De remake is geschreven door Aaron Guzikowski en zal geregisseerd worden door de Deense filmmaker Michael Noer (R, Northwest). Volgens Deadline moeten Malek en de studio haast maken met de onderhandelingen. De eerste opnames voor Papillon staan al gepland voor volgende maand.