Ready Player Two film is in ontwikkeling

Na de recente release van het boek Ready Player Two van auteur Ernest Cline, is het nu de vraag of we een Ready Player Two film kunnen verwachten. Volgens Cline is de ontwikkeling van de sequel op het sci-fi-avontuur al aan de gang, en hoewel het zich nog in de beginfase bevindt en nog niet is aangekondigd door Warner Bros. Pictures, lijkt de auteur ervan overtuigd dat het grootste deel van het oorspronkelijke team zal terugkeren. Hij zei:

“It’s in the early stages right now, especially since Hollywood is in limbo right now. But I can tell from the experience of making the first movie that everybody had a lot of fun.”

Zijn originele roman werd uitgebracht in 2011 en trok niet lang daarna de aandacht van Steven Spielberg. Hij zette zijn zinnen op het regisseren van een grote filmadaptatie van Ready Player One, en deze verscheen uiteindelijk in de bioscopen in 2018. De film kreeg slechts matig positieve recensies, maar het werd een behoorlijk kassucces voor Warner Bros en verdiende wereldwijd meer dan $580 miljoen.

De plot van Ready Player Two begint kort na de gebeurtenissen van het eerste boek / film. Wade hoort van een nieuwe geheime uitvinding van OASIS-maker James Halliday. Met de Oasis Neural Interface kunnen gebruikers de OASIS met alle vijf zintuigen ervaren en hun ervaringen uit het echte leven vastleggen. De populariteit van ONI leidt tot een nieuw raadsel dat door Halliday in de OASIS is geplant, waardoor Wade op zoek gaat naar de Seven Shards of the Siren’s Soul.

Ready Player Two film

Ready Player One speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtueel universum waarin men overal naartoe kan, alles kan en iedereen kan zijn. De OASIS is gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin en de totale controle over de OASIS na aan diegene die als eerste drie sleutels wint. Deze drie sleutels openen de deur naar het digitale Easter Egg dat hij ergens in zijn ogenschijnlijk oneindige creatie heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt, maar na vijf jaar blijft het scorebord redelijk leeg, tot op een bepaald moment…

De film is geregisseerd door Steven Spielberg. Het scenario is geschreven door Zal Penn, Eric Eason & Ernest Cline, gebaseerd op Ernest Cline’s best-seller Ready Player One. De cast bestaat uit Tye Sheridan, Olivia Cook, Mark Rylance, Simon Pegg, TJ Miller en Ben Mendelsohn.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter